1. >Legumis
  2. >Bucătării din toata lumea - România

Ne îndreptăm către București pentru a descoperi bucătăria românească! Avem multe mâncăruri de încercat: de la aperitiv cu vinete până la mămăliguță și tocăniță de vită, preparatele românești au multe secrete cu care să ne încânte. Leguminoasele

Ciorba este un preparat tradițional românesc. Conține legume (chiar și varză și adesea roșii și verdeață), carne (porc, vită, pui sau miel) și uneori fasole albă, orez sau tăiței. Fiecare regiune are un mod propriu în care se prepară ciorba. De obicei are un gust acrișor, dat de oțet, saramură sau smântână, care dau o notă aparte ciorbei românești. În unele regiuni se folosește chiar și mazărea, o legumă care face parte adesea din mâncărurile tradiționale. Se adaugă în tocănițe, cu sau fără smântână, iar mai ales în perioadele de post se prepară cu cartofi. De asemenea, se fierbe în sos de roșii, iar prepararea ei rapidă și ușoară o face să fie garnitura perfectă pentru multe tipuri de carne. Pentru a diversifica puțin rețeta tradițională, poți încerca mâncarea de cartofi cu mazăre, spanac și curry.

Confortul este mai presus de toate

Principala caracteristică a bucătăriei românești este ușurința cu care se pregătește mâncarea: preparate fierte cu vin, rețete gătite la cuptor și specialități cu legume și carne pentru o masă echilibrată. Această rețetă de pui cu năut și morcov la cuptor, toate gătite într-un singur fel de mâncare, se încadrează perfect. Poți adapta rețeta și cu alte legume pe care le ai acasă. păstârnac, varză sau cu mazăre în loc de năut.Răsfățul este la vârful degetului mic

Printre specialitățile românești, sarmalele sunt un mare clasic ce trebuie încercat urgent! Acestea se umplu cu un amestec de carne (porc și vițel), orez, verdeață și condimente, apoi se fierb într-o oală de pământ cu bulion și roșii. Este o rețetă celebră, care se poate face și cu frunze de viță de vie păstrate în saramură. În România se servesc cu smântână și mămăliguță. Este una dintre cele mai cunoscute garnituri. Se servește cu brânză de oaie rasă (”balmoș” în Transilvania), slănină (”bulz” în Moldova) sau în preparate mai moderne precum în aceste crochete cu mămăligă și morcov ras. Le poți servi că și fel principal sau la aperitiv. Nu uita desertul! Tradiționali și delicioși sunt papanașii cu dulceață de vișine sau afine.