1. >Legumis
  2. >Bucătării din toată lumea ITALIA

Astăzi mergem în Italia! Facem o scurtă vizită pentru a descoperi o specialitate din gastronomia țării cu formă de cizmă, ce zici? Iubim pasta ai fagioli, un preparat delicios de paste cu fasole albă. Există multe variante ale acestei rețete, în funcție de starea ta de spirit. Care e preferata ta?

Ingrediente

  • 300 g fasole albă Bonduelle (scursă de sos) 
  • 300 g paste Dilatoni Rigati
  • 250 g de Passata (piure sau pastă de roșii)
  • 1,5 l supă de legume (apă + cub bază pentru mâncare cu legume)
  • 1 morcov tăiat cubulețe (sau tocat)
  • ½ țelină tăiată cubulețe (sau tocată)
  • ½ ceapă tocată
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 2 frunze de dafin
  • 3 tulpini de rozmarin tocat
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Etapele rețetei: 

Pasul 1

Încălzește uleiul într-o oală, adaugă usturoiul, ceapa, legumele tocate, puțină sare și piper și lasă-le să se rumenească aproximativ 5 minute. Adaugă fasolea albă Bonduelle.

Pasul 2

Toarnă în oală supa de legume pe care ai făcut-o din apă și un cub bază pentru mâncare. Adaugă apoi și pasta de roșii, frunzele de dafin, sare și piper. Lasă-le un pic la fiert și apoi redu focul pentru a se găti la foc mediu timp de 20 de minute.

Pasul 3

Adaugă pastele direct în oală, fierbe-le la foc mic, amestecând din când în când.

După ce sunt făcute al dente, adaugă rozmarinul tocat, stinge focul, acoperă oala cu un capac și lasă-le să se odihnească pentru 3 minute. Servește și savurează!

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

Cine poate rezista unui preparat delicios cu paste?

Această rețetă de paste ai fagioli este un clasic al bucătăriei italiene. Poate fi chiar o supă de savurat în familie, cu aromele fine ale Italiei. Mai frecvent numită „paste de fasole”, acest preparat nu are cu adevărat o rețetă concretă. Este un preparat servit în toată Italia, de la mediul rural până la orașe, care l-au adaptat în funcție de ingredientele disponibile. Totuși, unele ingrediente sunt esențiale precum - desigur - fasolea albă! Italia are două feluri: fasolea Borlotti și fasole cannellini cultivată în sudul Italiei.

Un alt ingredient esențial sunt pastele! Mini macaroni sau ditalini sunt folosite în mod tradițional în această rețetă italiană. Chiar dacă versiunea originală este vegetariană, unele rețete moderne și sofisticate necesită supă concentrată de oase sau chiar prosciutto sau pancetta, care pot fi adăugate la începutul pregătirii rețetei. Astfel, această rețetă nu este unică. Adaptează preparatul după propriul gust folosind ingredientele pe care le iubești sau pe care le ai în bucătărie. Poți varia legumele adăugând ciuperci tocate sau fasole. Decorează preparatul pentru a nu arăta ca un amestec de supă, adaugă deasupra câteva bucăți de pancetta crocantă, un fir de cimbru sau rozmarin și servește preparatul invitaților tăi!