1. >Legumis
  2. >Bucătării din toată lumea GERMANIA

Să mergem în Germania pentru o excursie în inima gastronomiei germane. Descoperă aceste specialități direct din Sud-Vestul Germaniei: spätzle. Această tocăniță de linte și paste este pusă la masa multor familii germane. Astăzi, vă oferim rețeta noastră 100% vegetariană, pe care o poți prepara cu ușurință acasă!

Ingrediente:

Ingrediente pentru 4 persoane

Timp de preparare: 25 minute

Timp de gătire: 1 oră și 15 minute

  •  250 g linte Bonduelle Vapeur
  • 1 ceapă mare curățată și tocată mărunt
  • 50 g de praz curățat și tăiat cubulețe
  • 50 g de țelină spălată  și tăiată cubulețe
  • 1 morcov spălat și tăiat cubulețe
  • 1 l supă de legume (apă + 1 cub bază pentru mâncare cu legume)
  • 4 cuișoare
  • 1 frunză de dafin
  • 4 boabe de ienupăr
  • 1 linguriță de maghiran
  • 150 g tofu afumat tăiat cubulețe
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 2 linguri vin roșu sau oțet balsamic
  • Un praf de zahăr
  • 400 g paste spätzle
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper

Pașii rețetei:

Pasul 1

Într-o oală mare, călește ceapa în ulei de măsline. Adaugă legumele, puțină sare și piper și lasă-le să fiarbă câteva minute. Adaugă 1l de apă, baza pentru mâncare cu legume, frunza de dafin, maghiran, cuișoare și boabe de ienupăr. Lasă-le să fiarbă 1 oră. Cu 2 minute înainte de terminare, adaugă lintea Bonduelle Vapeur

Pasul 2

Rumenește tofu-ul afumat într-o tigaie și apoi, odată ce s-a fiert și s-a scurs, adaugă-l peste linte.

Pasul 3

Prepară rântașul. Topește untul într-o oală. După ce s-a topit, pune oala departe de foc și adaugă făina într-o mișcare ca de ploaie. Se amestecă energic cu un tel. Pune oala la foc și lasă amestecul să se îngroașe, fără să își schimbe culoarea. Adaugă încet supa de legume. De fiecare dată când adaugi, amestecă energic până când amestecul devine omogen, fără cocoloașe. Se lasă la fiert 5 minute la foc mic și se adaugă peste linte.

Pasul 4

Adaugă puțină sare, piper, oțet și puțin maghiran. Servește cu spätzle gătite conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

Această rețetă de tocană, cu specific german, se numește ”Linsen, Spätzle Saiten”. Provine dintr-o regiune din Sud-Vestul Germaniei. Este preparat care se găsește în multe dintre restaurantele țării, dar mai presus de toate este un preparat de familie, pregătit acasă, care are toate aporturile nutriționale necesare.

Această versiune este în întregime vegetariană, dar varianta tradițională include carne. Într-adevăr, denumirea menționată mai sus, ”Linsen, Spätzle, Saiten” include cuvântul Saiten, care este un cârnat de porc sau de vită gătit în bulion. Cel mai des folosit cârnat este Frankfürter, pentru gustul său afumat. Preparatul poate avea și niște untură, care se gătește împreună cu ceapa și legumele. Savoarea acestui preparat constă în sosul care leagă lintea cu delicioasele spätzle, niște paste mici, umplute, făcute din ouă și făină. O adevărată încântare pentru papilele gustative. Nu este nevoie să ne repetăm, dar ceea ce este esențial atunci când facem o rețetă este să ne bucurăm în timp ce facem lucruri pe care le iubim! Așadar nu ezita să adaugi o notă personală acestei rețete, înlocuind spätzle cu cartofi, sau daca nu îți plac cârnații, de ce să nu adaugi niște pui cu puțin curry! Există multe modalități de a modifica această rețetă pentru a o face pe placul tău.