1. >Legumis
  2. >Bucătării din toată lumea CEHIA

Salata de cartofi este un preparat de bază în bucătăria cehă. Fiecare familie are propria rețetă! Această salată este servită în mod tradițional în noaptea de Crăciun cu crap prăjit, cârnați și cotlet de porc. Este ușor de pregătit, nu trebuie să ai îndeletniciri de mare bucătar. Avem și un mic secret, pregătește-o în Ajunul Crăciunului, astfel aromele vor avea timp să se combine peste noapte.

Ingrediente:

 Pentru 4 persoane

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 35 minute

  • 500 g cartofi pentru salată spălați și curățați de coajă
  • 3 ouă
  • 100 g batoane de țelină curățate și tăiate cubulețe
  • 1 ceapă curățată și tocată mărunt
  • 125 g mazăre gătită la abur Bonduelle Vapeur
  • 125 g morcovi fierți și scurși bine de apă
  • 3 linguri de oțet
  • 1 lingură de muștar
  • 3 linguri de maioneză
  • 4 castraveți cornișon Bonduelle tăiați fâșii
  • Pătrunjel tocat
  • Sare și piper

Pașii rețetei:

Pasul 1: Fierbe cartofii în apă cu sare timp de 20 de minute. Lasă-i să se răcească, apoi taie-i cubulețe. Între timp, fierbe ouăle în apă clocotită aproximativ 9 minute, apoi scufundă-le în apă rece timp de 5 minute. Curăță-le de coajă și taie-le felii.

Pasul 2 : Fierbe țelina în apă cu sare timp de 7 minute. Adaugă și ceapa în ultimul minut de fierbere. Scurge legumele fierte, și mazărea Bonduelle Vapeur. 

Pasul 3 : Într-un castron mic, amestecă oțetul, muștarul și maioneza. Într-un castron de salată, pune cartofii tăiați cubulețe, legumele, castraveciorii, ouăle și puțină sare și piper. Adaugă sosul și amestecă bine. Deasupra presară câteva frunze de pătrunjel tocat.  

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

În România nu poți avea o masă tradițională de Crăciun fără sarmale și salată beuf. În Franța, tradițional se servește foie gras sau somon afumat. În Germania, nu lipsesc preparatele din gâscă. În Spania, 24 decembrie se începe de obicei cu tapas. Fiecare țară are propriile tradiții culinare!

Astăzi îți dăm ocazia să descoperi rețeta unei salate de Crăciun specifică Cehiei. De obicei, aceasta este servită alături de un crap prăjit și o bere. Trucul nostru pentru a o face și mai gustoasă: adaugă câțiva creveți și puțină lămâie în maioneza clasică.