Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Bucătării din toată lumea CEHIA

Salata de cartofi este un preparat de bază în bucătăria cehă. Fiecare familie are propria rețetă! Această salată este servită în mod tradițional în noaptea de Crăciun cu crap prăjit, cârnați și cotlet de porc. Este ușor de pregătit, nu trebuie să ai îndeletniciri de mare bucătar. Avem și un mic secret, pregătește-o în Ajunul Crăciunului, astfel aromele vor avea timp să se combine peste noapte.

Ingrediente:

 Pentru 4 persoane

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 35 minute

  • 500 g cartofi pentru salată spălați și curățați de coajă
  • 3 ouă
  • 100 g batoane de țelină curățate și tăiate cubulețe
  • 1 ceapă curățată și tocată mărunt
  • 125 g mazăre gătită la abur Bonduelle Vapeur
  • 125 g morcovi fierți și scurși bine de apă
  • 3 linguri de oțet
  • 1 lingură de muștar
  • 3 linguri de maioneză
  • 4 castraveți cornișon Bonduelle tăiați fâșii
  • Pătrunjel tocat
  • Sare și piper

Pașii rețetei:

Pasul 1: Fierbe cartofii în apă cu sare timp de 20 de minute. Lasă-i să se răcească, apoi taie-i cubulețe. Între timp, fierbe ouăle în apă clocotită aproximativ 9 minute, apoi scufundă-le în apă rece timp de 5 minute. Curăță-le de coajă și taie-le felii.

Pasul 2 : Fierbe țelina în apă cu sare timp de 7 minute. Adaugă și ceapa în ultimul minut de fierbere. Scurge legumele fierte, și mazărea Bonduelle Vapeur. 

Pasul 3 : Într-un castron mic, amestecă oțetul, muștarul și maioneza. Într-un castron de salată, pune cartofii tăiați cubulețe, legumele, castraveciorii, ouăle și puțină sare și piper. Adaugă sosul și amestecă bine. Deasupra presară câteva frunze de pătrunjel tocat.  

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

În România nu poți avea o masă tradițională de Crăciun fără sarmale și salată beuf. În Franța, tradițional se servește foie gras sau somon afumat. În Germania, nu lipsesc preparatele din gâscă. În Spania, 24 decembrie se începe de obicei cu tapas. Fiecare țară are propriile tradiții culinare!

Astăzi îți dăm ocazia să descoperi rețeta unei salate de Crăciun specifică Cehiei. De obicei, aceasta este servită alături de un crap prăjit și o bere. Trucul nostru pentru a o face și mai gustoasă: adaugă câțiva creveți și puțină lămâie în maioneza clasică.


Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de porumb cu creveți
Supă cremă de porumb cu creveți

Această supă cremă de porumb cu creveți este un preparat catifelat, dulceag și aromat, un preparat deosebit pentru un prânz sau o cină specială.

4 persoane 30-45 min Simplu
Sarmale la tuci cu ciuperci și carne
Sarmale la tuci cu ciuperci și carne

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane peste 45 min Simplu
Spaghete cu spanac și smântână
Spaghete cu spanac și smântână

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Canapele cu şuncă şi fasole roşie
Canapele cu şuncă şi fasole roşie

Un aperitiv uşor de pregătit care ne va uimi oaspeţii!

4 persoane sub 15 min Simplu
Bucătării din toată lumea CEHIA

Salata de cartofi este un preparat de bază în bucătăria cehă. Fiecare familie are propria rețetă! Această salată este servită în mod tradițional în noaptea de Crăciun cu crap prăjit, cârnați și cotlet de porc. Este ușor de pregătit, nu trebuie să ai îndeletniciri de mare bucătar. Avem și un mic secret, pregătește-o în Ajunul Crăciunului, astfel aromele vor avea timp să se combine peste noapte.

Ingrediente:

 Pentru 4 persoane

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 35 minute

  • 500 g cartofi pentru salată spălați și curățați de coajă
  • 3 ouă
  • 100 g batoane de țelină curățate și tăiate cubulețe
  • 1 ceapă curățată și tocată mărunt
  • 125 g mazăre gătită la abur Bonduelle Vapeur
  • 125 g morcovi fierți și scurși bine de apă
  • 3 linguri de oțet
  • 1 lingură de muștar
  • 3 linguri de maioneză
  • 4 castraveți cornișon Bonduelle tăiați fâșii
  • Pătrunjel tocat
  • Sare și piper

Pașii rețetei:

Pasul 1: Fierbe cartofii în apă cu sare timp de 20 de minute. Lasă-i să se răcească, apoi taie-i cubulețe. Între timp, fierbe ouăle în apă clocotită aproximativ 9 minute, apoi scufundă-le în apă rece timp de 5 minute. Curăță-le de coajă și taie-le felii.

Pasul 2 : Fierbe țelina în apă cu sare timp de 7 minute. Adaugă și ceapa în ultimul minut de fierbere. Scurge legumele fierte, și mazărea Bonduelle Vapeur. 

Pasul 3 : Într-un castron mic, amestecă oțetul, muștarul și maioneza. Într-un castron de salată, pune cartofii tăiați cubulețe, legumele, castraveciorii, ouăle și puțină sare și piper. Adaugă sosul și amestecă bine. Deasupra presară câteva frunze de pătrunjel tocat.  

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

În România nu poți avea o masă tradițională de Crăciun fără sarmale și salată beuf. În Franța, tradițional se servește foie gras sau somon afumat. În Germania, nu lipsesc preparatele din gâscă. În Spania, 24 decembrie se începe de obicei cu tapas. Fiecare țară are propriile tradiții culinare!

Astăzi îți dăm ocazia să descoperi rețeta unei salate de Crăciun specifică Cehiei. De obicei, aceasta este servită alături de un crap prăjit și o bere. Trucul nostru pentru a o face și mai gustoasă: adaugă câțiva creveți și puțină lămâie în maioneza clasică.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.