1. >Legumis
  2. >5 idei pentru a evita erbicidul

1. Curațare manuală

Cea mai simplă metodă! Smulge plantele cu mâna, ori folosind uneltele potrivite. Pământul umed, de la ploaie, de exemplu, face ca extragerea să fie mai ușoară și permite și îndepărtarea rădăcinilor.

2. Oțetul alb

O altă metodă ieftină și pe care o poți aplica ușor este să pulverizezi oțet alb pe frunzele buruienilor mici, de preferat într-o zi însorită. Ai grijă totuși, chiar dacă prin pulverizare oțetul nu va umezi solul, evită să folosești prea mult sau prea des aceasta metodă pentru a nu afecta echilibrul vieții de sub pământ.

3. Apă în care ai gătit/fiert produse ce conțin carbohidrați

În unele cazuri, apa sărată rămasă în urma fierberii cartofilor, a pastelor sau a orezului, turnată încă fierbinte pe buruieni, poate ajuta la întreținerea grădinii. Un truc pe care îl poți ține minte în special pentru spațiile dintre dalele de beton ori aleile cu pietriș.

4. Îndepărtare mecanică

Când suprafețele sunt întinse, în special în culturile mari, săpatul mecanic câștigă. Realizat cu diferite utilaje (motocultor, sapă mecanică), acesta reduce impactul asupra mediului înconjurator, evitând contaminarea cu erbicid. Bonduelle își încurajează partenerii să adopte alternative agro-ecologice, care să protejeze solurile, care în prezent reprezinta 44% din suprafața culturilor.

5. Solarizare

Pentru profesioniști sau iubitorii de grădinărit. Poți foarte simplu să folosești căldura soarelui, întinzând o folie neagră pe pământ. Plantele încălzite se vor usca. În același timp, temperatura ridicată va distruge alți dăunători. Această tehnică este folosită de obicei înaintea cultivării legumelor.