Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

5 idei de rețete ușoare cu fasole roșie

Humus din fasole roșie

Fasole roșie – Susan – Ulei de măsline – Suc de lămâie

Scurge de surplusul de lichid o conservă de fasole roșie. Amestecă cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahini), suc de lămâie, 2 lingurițe de ulei de măsline, sare și piper. Presară câteva semințe de susan. Servește fresh cu legume proaspete sau biscuiți.

 

Chili fără carne, preparare rapidă

Fasole roșie - Ceapă - Sos de roșii - Chimen - Chili

Cojește și toacă mărunt 1 ceapă și 1 cățel de usturoi. Rumenește-le într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă 500 ml de pulpă de roșii, un vârf de zahăr, 1 lingură de chimen pudră și chili uscat, după gust. Lasă la fiert timp de 10 minute, apoi adaugă fasolea roșie scursă în prealabil. Lasă la fiert încă 5 minute, dupa care poți servi cu orez, lipie și un pic de smântână.

 

Salată de fasole roșie și porumb

Fasole roșie - Porumb – Ceapă eșalot - Coriandru - Lime

Scurge 1 consevă de fasole roșie și una de porumb. Cojește și toacă fin 1 ceapă și 10 crenguțe de coriandru. Amestecă totul cu puțină sare, piper, ulei de măsline și sucul de la jumătate de lime.

 

Supă de fasole roșie și chorizo

Fasole roșie - Ceapă - Chorizo - Borș

Cojește și toacă fin 1 ceapă și 1 cățel de usturoi. Taie în cubulețe 1 chorizo. Rumenește usturoiul, ceapa și chorizo-ul într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă 1 litru de borș de legume, 2 roșii uscate tocate și fierbe totul timp de 10 minute, la foc mic. Adaugă o conservă de fasole roșie, 1 foaie de dafin, 2 crenguțe de cimbru. Lasă să fiarbă încă 10 minute și servește fierbinte.

 

Sote de spanac și fasole roșie cu parmezan

Fasole roșie – Baby spanac – Parmezan – Usturoi

Scurge o conservă de fasole roșie. Cojește și toacă 1 cățel de usturoi. Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-un wok sau tigaie, adaugă usturoiul, apoi 2 pungi de baby spanac proaspăt. Amestecă, apoi adaugă fasolea roșie, ține pe foc încă 2 minute. Adaugă sare și piper. Presară parmezan și servește fierbinte.

 


Rețete care te-ar putea interesa

Mușchiuleț de porc în bacon cu cartofi Duchesse și salată de fasole verde
Mușchiuleț de porc în bacon cu cartofi Duchesse și salată de fasole verde

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane peste 45 min Simplu
Ciorba de perișoare
Ciorba de perișoare

O ciorbă tradițională foarte gustoasă

5 persoane peste 45 min Complex
Orez cu fasole roșie în sos
Orez cu fasole roșie în sos

O mâncare rapidă cu orez basmati și fasole roșie în sos tomat, ușor picant!

3 persoane 30-45 min Simplu
Piept de curcan învelit în cașcaval și porumb
Piept de curcan învelit în cașcaval și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
5 idei de rețete ușoare cu fasole roșie

Humus din fasole roșie

Fasole roșie – Susan – Ulei de măsline – Suc de lămâie

Scurge de surplusul de lichid o conservă de fasole roșie. Amestecă cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahini), suc de lămâie, 2 lingurițe de ulei de măsline, sare și piper. Presară câteva semințe de susan. Servește fresh cu legume proaspete sau biscuiți.

 

Chili fără carne, preparare rapidă

Fasole roșie - Ceapă - Sos de roșii - Chimen - Chili

Cojește și toacă mărunt 1 ceapă și 1 cățel de usturoi. Rumenește-le într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă 500 ml de pulpă de roșii, un vârf de zahăr, 1 lingură de chimen pudră și chili uscat, după gust. Lasă la fiert timp de 10 minute, apoi adaugă fasolea roșie scursă în prealabil. Lasă la fiert încă 5 minute, dupa care poți servi cu orez, lipie și un pic de smântână.

 

Salată de fasole roșie și porumb

Fasole roșie - Porumb – Ceapă eșalot - Coriandru - Lime

Scurge 1 consevă de fasole roșie și una de porumb. Cojește și toacă fin 1 ceapă și 10 crenguțe de coriandru. Amestecă totul cu puțină sare, piper, ulei de măsline și sucul de la jumătate de lime.

 

Supă de fasole roșie și chorizo

Fasole roșie - Ceapă - Chorizo - Borș

Cojește și toacă fin 1 ceapă și 1 cățel de usturoi. Taie în cubulețe 1 chorizo. Rumenește usturoiul, ceapa și chorizo-ul într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă 1 litru de borș de legume, 2 roșii uscate tocate și fierbe totul timp de 10 minute, la foc mic. Adaugă o conservă de fasole roșie, 1 foaie de dafin, 2 crenguțe de cimbru. Lasă să fiarbă încă 10 minute și servește fierbinte.

 

Sote de spanac și fasole roșie cu parmezan

Fasole roșie – Baby spanac – Parmezan – Usturoi

Scurge o conservă de fasole roșie. Cojește și toacă 1 cățel de usturoi. Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-un wok sau tigaie, adaugă usturoiul, apoi 2 pungi de baby spanac proaspăt. Amestecă, apoi adaugă fasolea roșie, ține pe foc încă 2 minute. Adaugă sare și piper. Presară parmezan și servește fierbinte.