Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

5 alimente cu un conținut ridicat de fier

Descoperă câteva legume și fructe care conțin fier și ce să faci să îl asimilezi mai bine.

Fierul din carne...

Fier hemic este denumirea exactă a fierului pe care îl conține carnea, produsele din carne și peștele. Este prezent într-o cantitate ridicată și într-o formă foarte ușor de asimilat în corp. Mai exact, de 5 ori mai ușor decât fierul non-hemic.

Fierul din legume...

Fierul non-hemic, este fierul pe care îl conțin legumele și produsele lactate. Însă, aceste alimente conțin în același timp elemente ce îngreunează asimilarea fierului în organism, cum ar fi acidul fitic sau acidul oxalic.

De ce e bun fierul?

Pe scurt, fierul contribuie la reducerea oboselii și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

Cum să-l asimilăm mai bine?

Asocierea fierului cu vitamina C favorizează asimilarea lui. Ardeiul gras, varza, fructele roșii, kiwi-ul și citricele pot servi ca garnitură sau pot fi asociate la desert. Asezonarea cu suc proaspăt de lămâie sau portocale este, de asemenea, un bun obicei pentru a stimula asimilarea fierului non-hemic.

- lintea uscată, conține 8-9 mg / 100 g, adică 3-4 mg / 100 g după gătire.

La fel de mult ca friptura, atât timp cât ajuți asimilarea cu un fruct la desert, ori o prepari în salată. Ardeiul gras, pătrunjelul și sucul de lămâie sunt ideale!

- fisticul, conține 7-8 mg / 100 g.

La fel ca migdalele, alunele, caju și fisticul conține fier...Acestea sunt cele care conțin cel mai mult în categoria lor de alimente. Un supliment plin de gust și nutrienți, numai bun ca aperitiv!

- fasolea albă, 7-8 mg / 100 g.

Fasolea este foarte îndrăgită în mâncărurile tradiționale, dar poate fi savurată cu ușurință în supă caldă ori salată.

- pătrunjelul, 5-6 mg / 100 g.

Mult mai mult decât o plantă decorativă, pătrunjelul aduce gust și substanțe nutritive suplimentare mâncărurilor. Tabula libaneză îl onorează, așa că de ce să nu îl adaugi cu tot cu tulpină în smoothie-urile tale?

- spanac, 3-4 mg / 100 g. Conține fier, dar nu atât de mult pe cât am fi crezut.


Rețete care te-ar putea interesa

Fasole verde cu roșii și mărar
Fasole verde cu roșii și mărar

Un preparat cald de fasole verde cu usturoi și mult mărar! Foarte ușor de preparat și de savurat. Poate fi consumat ca aperitiv sau fel principal.

2 persoane 15-30 min Simplu
Fleică de porc cu mazăre dulce și morcovi cuburi Bonduelle, cu sos tomat românesc
Fleică de porc cu mazăre dulce și morcovi cuburi Bonduelle, cu sos tomat românesc

Un fel de mâmcare simplu și savuros.

4 persoane peste 45 min Simplu
Sufleu de legume
Sufleu de legume

Un preparat delicios, îmbogățit de gustul legumelor și de cel al brânzei. Perfect pentru un prânz sau cină

4 persoane 30-45 min Mediu
Salată cu orez, avocado și porumb
Salată cu orez, avocado și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 15-30 min Simplu
5 alimente cu un conținut ridicat de fier

Descoperă câteva legume și fructe care conțin fier și ce să faci să îl asimilezi mai bine.

Fierul din carne...

Fier hemic este denumirea exactă a fierului pe care îl conține carnea, produsele din carne și peștele. Este prezent într-o cantitate ridicată și într-o formă foarte ușor de asimilat în corp. Mai exact, de 5 ori mai ușor decât fierul non-hemic.

Fierul din legume...

Fierul non-hemic, este fierul pe care îl conțin legumele și produsele lactate. Însă, aceste alimente conțin în același timp elemente ce îngreunează asimilarea fierului în organism, cum ar fi acidul fitic sau acidul oxalic.

De ce e bun fierul?

Pe scurt, fierul contribuie la reducerea oboselii și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

Cum să-l asimilăm mai bine?

Asocierea fierului cu vitamina C favorizează asimilarea lui. Ardeiul gras, varza, fructele roșii, kiwi-ul și citricele pot servi ca garnitură sau pot fi asociate la desert. Asezonarea cu suc proaspăt de lămâie sau portocale este, de asemenea, un bun obicei pentru a stimula asimilarea fierului non-hemic.

- lintea uscată, conține 8-9 mg / 100 g, adică 3-4 mg / 100 g după gătire.

La fel de mult ca friptura, atât timp cât ajuți asimilarea cu un fruct la desert, ori o prepari în salată. Ardeiul gras, pătrunjelul și sucul de lămâie sunt ideale!

- fisticul, conține 7-8 mg / 100 g.

La fel ca migdalele, alunele, caju și fisticul conține fier...Acestea sunt cele care conțin cel mai mult în categoria lor de alimente. Un supliment plin de gust și nutrienți, numai bun ca aperitiv!

- fasolea albă, 7-8 mg / 100 g.

Fasolea este foarte îndrăgită în mâncărurile tradiționale, dar poate fi savurată cu ușurință în supă caldă ori salată.

- pătrunjelul, 5-6 mg / 100 g.

Mult mai mult decât o plantă decorativă, pătrunjelul aduce gust și substanțe nutritive suplimentare mâncărurilor. Tabula libaneză îl onorează, așa că de ce să nu îl adaugi cu tot cu tulpină în smoothie-urile tale?

- spanac, 3-4 mg / 100 g. Conține fier, dar nu atât de mult pe cât am fi crezut.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.