Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

5 alimente cu un conținut ridicat de fier

Descoperă câteva legume și fructe care conțin fier și ce să faci să îl asimilezi mai bine.

Fierul din carne...

Fier hemic este denumirea exactă a fierului pe care îl conține carnea, produsele din carne și peștele. Este prezent într-o cantitate ridicată și într-o formă foarte ușor de asimilat în corp. Mai exact, de 5 ori mai ușor decât fierul non-hemic.

Fierul din legume...

Fierul non-hemic, este fierul pe care îl conțin legumele și produsele lactate. Însă, aceste alimente conțin în același timp elemente ce îngreunează asimilarea fierului în organism, cum ar fi acidul fitic sau acidul oxalic.

De ce e bun fierul?

Pe scurt, fierul contribuie la reducerea oboselii și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

Cum să-l asimilăm mai bine?

Asocierea fierului cu vitamina C favorizează asimilarea lui. Ardeiul gras, varza, fructele roșii, kiwi-ul și citricele pot servi ca garnitură sau pot fi asociate la desert. Asezonarea cu suc proaspăt de lămâie sau portocale este, de asemenea, un bun obicei pentru a stimula asimilarea fierului non-hemic.

- lintea uscată, conține 8-9 mg / 100 g, adică 3-4 mg / 100 g după gătire.

La fel de mult ca friptura, atât timp cât ajuți asimilarea cu un fruct la desert, ori o prepari în salată. Ardeiul gras, pătrunjelul și sucul de lămâie sunt ideale!

- fisticul, conține 7-8 mg / 100 g.

La fel ca migdalele, alunele, caju și fisticul conține fier...Acestea sunt cele care conțin cel mai mult în categoria lor de alimente. Un supliment plin de gust și nutrienți, numai bun ca aperitiv!

- fasolea albă, 7-8 mg / 100 g.

Fasolea este foarte îndrăgită în mâncărurile tradiționale, dar poate fi savurată cu ușurință în supă caldă ori salată.

- pătrunjelul, 5-6 mg / 100 g.

Mult mai mult decât o plantă decorativă, pătrunjelul aduce gust și substanțe nutritive suplimentare mâncărurilor. Tabula libaneză îl onorează, așa că de ce să nu îl adaugi cu tot cu tulpină în smoothie-urile tale?

- spanac, 3-4 mg / 100 g. Conține fier, dar nu atât de mult pe cât am fi crezut.


Rețete care te-ar putea interesa

Salată ușoară cu fasole galbenă
Salată ușoară cu fasole galbenă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Pulpe de pui la cuptor cu legume
Pulpe de pui la cuptor cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Tartă cu ardei copți și porumb
Tartă cu ardei copți și porumb

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

5 persoane peste 45 min Simplu
Tartar de legume cu sfeclă și cartof dulce
Tartar de legume cu sfeclă și cartof dulce

Vă oferim o super idee de gustare pe care să o pregătiți împreună pentru Ziua Copiilor. Tartarele sunt multicolore și sănătoase, iar gustul e pe placul întregii familii!

2 persoane 30-45 min Simplu
5 alimente cu un conținut ridicat de fier

Descoperă câteva legume și fructe care conțin fier și ce să faci să îl asimilezi mai bine.

Fierul din carne...

Fier hemic este denumirea exactă a fierului pe care îl conține carnea, produsele din carne și peștele. Este prezent într-o cantitate ridicată și într-o formă foarte ușor de asimilat în corp. Mai exact, de 5 ori mai ușor decât fierul non-hemic.

Fierul din legume...

Fierul non-hemic, este fierul pe care îl conțin legumele și produsele lactate. Însă, aceste alimente conțin în același timp elemente ce îngreunează asimilarea fierului în organism, cum ar fi acidul fitic sau acidul oxalic.

De ce e bun fierul?

Pe scurt, fierul contribuie la reducerea oboselii și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

Cum să-l asimilăm mai bine?

Asocierea fierului cu vitamina C favorizează asimilarea lui. Ardeiul gras, varza, fructele roșii, kiwi-ul și citricele pot servi ca garnitură sau pot fi asociate la desert. Asezonarea cu suc proaspăt de lămâie sau portocale este, de asemenea, un bun obicei pentru a stimula asimilarea fierului non-hemic.

- lintea uscată, conține 8-9 mg / 100 g, adică 3-4 mg / 100 g după gătire.

La fel de mult ca friptura, atât timp cât ajuți asimilarea cu un fruct la desert, ori o prepari în salată. Ardeiul gras, pătrunjelul și sucul de lămâie sunt ideale!

- fisticul, conține 7-8 mg / 100 g.

La fel ca migdalele, alunele, caju și fisticul conține fier...Acestea sunt cele care conțin cel mai mult în categoria lor de alimente. Un supliment plin de gust și nutrienți, numai bun ca aperitiv!

- fasolea albă, 7-8 mg / 100 g.

Fasolea este foarte îndrăgită în mâncărurile tradiționale, dar poate fi savurată cu ușurință în supă caldă ori salată.

- pătrunjelul, 5-6 mg / 100 g.

Mult mai mult decât o plantă decorativă, pătrunjelul aduce gust și substanțe nutritive suplimentare mâncărurilor. Tabula libaneză îl onorează, așa că de ce să nu îl adaugi cu tot cu tulpină în smoothie-urile tale?

- spanac, 3-4 mg / 100 g. Conține fier, dar nu atât de mult pe cât am fi crezut.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.