Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

5 alimente cu un conținut ridicat de fier

Descoperă câteva legume și fructe care conțin fier și ce să faci să îl asimilezi mai bine.

Fierul din carne...

Fier hemic este denumirea exactă a fierului pe care îl conține carnea, produsele din carne și peștele. Este prezent într-o cantitate ridicată și într-o formă foarte ușor de asimilat în corp. Mai exact, de 5 ori mai ușor decât fierul non-hemic.

Fierul din legume...

Fierul non-hemic, este fierul pe care îl conțin legumele și produsele lactate. Însă, aceste alimente conțin în același timp elemente ce îngreunează asimilarea fierului în organism, cum ar fi acidul fitic sau acidul oxalic.

De ce e bun fierul?

Pe scurt, fierul contribuie la reducerea oboselii și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

Cum să-l asimilăm mai bine?

Asocierea fierului cu vitamina C favorizează asimilarea lui. Ardeiul gras, varza, fructele roșii, kiwi-ul și citricele pot servi ca garnitură sau pot fi asociate la desert. Asezonarea cu suc proaspăt de lămâie sau portocale este, de asemenea, un bun obicei pentru a stimula asimilarea fierului non-hemic.

- lintea uscată, conține 8-9 mg / 100 g, adică 3-4 mg / 100 g după gătire.

La fel de mult ca friptura, atât timp cât ajuți asimilarea cu un fruct la desert, ori o prepari în salată. Ardeiul gras, pătrunjelul și sucul de lămâie sunt ideale!

- fisticul, conține 7-8 mg / 100 g.

La fel ca migdalele, alunele, caju și fisticul conține fier...Acestea sunt cele care conțin cel mai mult în categoria lor de alimente. Un supliment plin de gust și nutrienți, numai bun ca aperitiv!

- fasolea albă, 7-8 mg / 100 g.

Fasolea este foarte îndrăgită în mâncărurile tradiționale, dar poate fi savurată cu ușurință în supă caldă ori salată.

- pătrunjelul, 5-6 mg / 100 g.

Mult mai mult decât o plantă decorativă, pătrunjelul aduce gust și substanțe nutritive suplimentare mâncărurilor. Tabula libaneză îl onorează, așa că de ce să nu îl adaugi cu tot cu tulpină în smoothie-urile tale?

- spanac, 3-4 mg / 100 g. Conține fier, dar nu atât de mult pe cât am fi crezut.


Rețete care te-ar putea interesa

Salată cu ton și legume
Salată cu ton și legume

Rapidă și ușor de preparat, salata cu ton și amestec mediteranean de legume poate fi servită în orice moment al zilei.

6 persoane 15-30 min Simplu
Coșulețe cu salată a la russe
Coșulețe cu salată a la russe

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

12 persoane peste 45 min Simplu
Supă de fasole verde
Supă de fasole verde

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Fasole roșie cu bucăți de vită în tigaie
Fasole roșie cu bucăți de vită în tigaie

Un preparat bogat în proteine, foarte aromat

2 persoane 30-45 min Mediu
5 alimente cu un conținut ridicat de fier

Descoperă câteva legume și fructe care conțin fier și ce să faci să îl asimilezi mai bine.

Fierul din carne...

Fier hemic este denumirea exactă a fierului pe care îl conține carnea, produsele din carne și peștele. Este prezent într-o cantitate ridicată și într-o formă foarte ușor de asimilat în corp. Mai exact, de 5 ori mai ușor decât fierul non-hemic.

Fierul din legume...

Fierul non-hemic, este fierul pe care îl conțin legumele și produsele lactate. Însă, aceste alimente conțin în același timp elemente ce îngreunează asimilarea fierului în organism, cum ar fi acidul fitic sau acidul oxalic.

De ce e bun fierul?

Pe scurt, fierul contribuie la reducerea oboselii și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

Cum să-l asimilăm mai bine?

Asocierea fierului cu vitamina C favorizează asimilarea lui. Ardeiul gras, varza, fructele roșii, kiwi-ul și citricele pot servi ca garnitură sau pot fi asociate la desert. Asezonarea cu suc proaspăt de lămâie sau portocale este, de asemenea, un bun obicei pentru a stimula asimilarea fierului non-hemic.

- lintea uscată, conține 8-9 mg / 100 g, adică 3-4 mg / 100 g după gătire.

La fel de mult ca friptura, atât timp cât ajuți asimilarea cu un fruct la desert, ori o prepari în salată. Ardeiul gras, pătrunjelul și sucul de lămâie sunt ideale!

- fisticul, conține 7-8 mg / 100 g.

La fel ca migdalele, alunele, caju și fisticul conține fier...Acestea sunt cele care conțin cel mai mult în categoria lor de alimente. Un supliment plin de gust și nutrienți, numai bun ca aperitiv!

- fasolea albă, 7-8 mg / 100 g.

Fasolea este foarte îndrăgită în mâncărurile tradiționale, dar poate fi savurată cu ușurință în supă caldă ori salată.

- pătrunjelul, 5-6 mg / 100 g.

Mult mai mult decât o plantă decorativă, pătrunjelul aduce gust și substanțe nutritive suplimentare mâncărurilor. Tabula libaneză îl onorează, așa că de ce să nu îl adaugi cu tot cu tulpină în smoothie-urile tale?

- spanac, 3-4 mg / 100 g. Conține fier, dar nu atât de mult pe cât am fi crezut.