1. >Legumis
  2. >3 preconcepții despre porumbul în conservă

Delicios de dulce, crocant și yummy, porumbul dulce din conserve este o cereală atipică și este consumată ca o legumă. Hai să vedem 3 idei preconcepute despre porumbul în conservă.

Porumbul în conservă este mult prea dulce

FALS!

Copiii iubesc gustul dulce al porumbului în conservă, deoarece este chiar un soi de porumb dulce. Iar ei nu sunt singurii! Această cereală atipică – pe care o folosim ca o legumă – este într-adevăr bogată în carbohidrați, dar indicele său glicemic este destul de scăzut. Conținutul său de carbohidrați buni (de 6 ori mai mulți decât conținutul de proteine) i-a dat reputația de a fi o legumă hrănitoare – dacă nu chiar sacră pentru nativii americani de sud și de nord. Este, de asemenea, o sursă de fibre și vitamina B9 și conține un antioxidant numit zeaxantină - care provine de la numele botanic al porumbului: zea mays.

În zilele noastre, de cealaltă parte a Atlanticului – se mănâncă direct de pe știulete, fie fiert, fie la grătar. În Franța, Italia sau chiar Spania, porumbul în conservă deja gătit se consumă în special în salatele mixte.

Porumbul în conservă este prea bogat în grăsimi

FALS!

Porumbul în conservă conține mai puțin de 2 g de grăsime pentru 100 g de produs. În plus, are și un conținut destul de scăzut de calorii (doar 106 kcal pentru 100 g de porumb). Este o sursă de fibre și antioxidanți, dar și de potasiu, magneziu, mangan și vitamine – inclusiv vitamina B9 – și se adaptează perfect unei alimentații sănătoase și echilibrate. Este bine de știut pentru cei sensibili sau intoleranți la gluten: porumbul nu conține gluten!

Porumbul în conservă conține aditivi

FALS!

Conservele de porumb conțin numai boabe de porumb dulce (garantat fără OMG), apă și sare. Zahărul este prezent în mod natural în porumb, deci fără zahăr adăugat în majoritatea conservelor. Cu toate acestea, asigură-te că citești acest lucru pe eticheta produsului în momentul cumpărării. 

Porumbul Bonduelle este cultivat din soiuri specifice, în principal în sud-vestul Franței, unde condițiile climatice sunt favorabile. Boabele sunt transformate în aceeași zi în decurs de 6 ore după recoltare pentru a-și păstra gustul delicat. În cele din urmă, avantajul porumbului dulce în conservă este, desigur, că este disponibil pe tot parcursul anului pentru a fi savurat în fiecare sezon.