Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Reţete gustoase pentru o gustare completă

 

Gustare vegetală

Chipsuri de morcov: Feliaţi morcovii. Pregătiţi un dip: zdrobiţi cu presa un căţel de usturoi, amestecaţi cu 4 linguri de iaurt şi o lingură de mărar. Adăugaţi condimente.

Gustări pe scobitoare: Tăiaţi cubuleţe gustoase de ardei galben şi brânză feta. Înşiraţi pe scobitoare o măslină verde, o roşie cherry şi o bucată de ardei. Serviţi gustarea cu un dip de pătrunjel cu iaurt.

Castravete în “costum”: Tăiaţi un castravete verde întâi în jumătate, apoi în fâşii lungi. Înveliţi-l cu o felie de şuncă. Legaţi-l cu o “panglică” de praz verde.

Gustare cu fructe

Măr cu scorţişoară: tăiaţi în jumătate un măr acru şi presăraţi pe el scorţişoară. Puneţi-l în cuptorul cu microunde 2-3 minute. Se serveşte cald.

Salată de citrice: Tăiaţi cubuleţe gustoase de mandarină, o portocală, kiwi şi un pumn de nuci. Stropiţi-le cu suc de lămâie.

Grepfrut müsli: tăiaţi un grepfrut; adăugaţi o linguriţă de miere lichidă. Presăraţi două linguri de müsli mix de cereale.

Gustări cu produse lactate

Un bol de iaurt: Amestecaţi două căni de iaurt natural sau chefir cu o lingură de tărâţe de grâu prăjite în tigaie în prealabil, şi o lingură de fructe uscate tăiate mărunt (prune, caise). Condimentaţi totul cu puţină scorţişoară.

Supă rece cu verdeţuri: Tăiaţi în bucăţi un castravete; adăugaţi o cană de chefir sau de lapte bătut şi o lingură de mărar, pătrunjel şi busuioc mărunţite. Condimentaţi cu puţină sare şi cu piper.

Brânză de vaci cu portocale: Tăiaţi cubuleţe două felii groase de brânză. Curăţaţi o portocală şi tăiaţi-o cubuleţe. Adăugaţi portocala peste brânză şi amestecaţi uşor. Presăraţi frunze proaspete de mentă.


Rețete care te-ar putea interesa

Paste cremoase cu mazăre și sparanghel
Paste cremoase cu mazăre și sparanghel

Dacă ai poftă de niște paste delicioase, fără carne, doar cu legume, această rețetă este perfectă! Este simplu de gătit și vei mai vrea o porție!

2 persoane 15-30 min Simplu
Plăcintă cu legume Bonduelle și brânză feta
Plăcintă cu legume Bonduelle și brânză feta

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

10 persoane 30-45 min Simplu
Salată de creveți cu pomelo și boabe de porumb
Salată de creveți cu pomelo și boabe de porumb

O salată sănătoasă și cu un gust deosebit.

2 persoane 15-30 min Simplu
Săculeți cu salată de boeuf
Săculeți cu salată de boeuf

O rețetă pentru ocazii speciale.

4 persoane peste 45 min Simplu
Reţete gustoase pentru o gustare completă
 

Gustare vegetală

Chipsuri de morcov: Feliaţi morcovii. Pregătiţi un dip: zdrobiţi cu presa un căţel de usturoi, amestecaţi cu 4 linguri de iaurt şi o lingură de mărar. Adăugaţi condimente.

Gustări pe scobitoare: Tăiaţi cubuleţe gustoase de ardei galben şi brânză feta. Înşiraţi pe scobitoare o măslină verde, o roşie cherry şi o bucată de ardei. Serviţi gustarea cu un dip de pătrunjel cu iaurt.

Castravete în “costum”: Tăiaţi un castravete verde întâi în jumătate, apoi în fâşii lungi. Înveliţi-l cu o felie de şuncă. Legaţi-l cu o “panglică” de praz verde.

Gustare cu fructe

Măr cu scorţişoară: tăiaţi în jumătate un măr acru şi presăraţi pe el scorţişoară. Puneţi-l în cuptorul cu microunde 2-3 minute. Se serveşte cald.

Salată de citrice: Tăiaţi cubuleţe gustoase de mandarină, o portocală, kiwi şi un pumn de nuci. Stropiţi-le cu suc de lămâie.

Grepfrut müsli: tăiaţi un grepfrut; adăugaţi o linguriţă de miere lichidă. Presăraţi două linguri de müsli mix de cereale.

Gustări cu produse lactate

Un bol de iaurt: Amestecaţi două căni de iaurt natural sau chefir cu o lingură de tărâţe de grâu prăjite în tigaie în prealabil, şi o lingură de fructe uscate tăiate mărunt (prune, caise). Condimentaţi totul cu puţină scorţişoară.

Supă rece cu verdeţuri: Tăiaţi în bucăţi un castravete; adăugaţi o cană de chefir sau de lapte bătut şi o lingură de mărar, pătrunjel şi busuioc mărunţite. Condimentaţi cu puţină sare şi cu piper.

Brânză de vaci cu portocale: Tăiaţi cubuleţe două felii groase de brânză. Curăţaţi o portocală şi tăiaţi-o cubuleţe. Adăugaţi portocala peste brânză şi amestecaţi uşor. Presăraţi frunze proaspete de mentă.