Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum să prepari pastele perfecte?

Fierberea pastelor este foarte ușoară dacă respecți câteva reguli. Mai jos, vei găsi instrucțiunile italienilor cu privire la modul de preparare corectă a pastelor. 1.   Pastele nu sunt toate la fel. Calitatea pastelor depinde de calitatea ingredientelor. Fierberea este testul simplu care îți poate spune dacă pastele pe care le folosești sunt de bună calitate. Dacă apa în care au fiert pastele este limpede, iar acestea au o culoare aurie plăcută, atunci ai de a face cu paste de bună calitate. 2.   Apă, apă, apă. Majoritatea oamenilor folosește un vas prea mic sau prea puțină apă pentru fierberea pastelor. Principiul de bază este de un litru de apă la 100 g de paste. 3.   Sare Adăugarea de sare în apă accentuează gustul pastelor. Adaugă sare de îndată ce apa atinge temperatura de fierbere, chiar înainte de a pune pastele. Cel mai bun raport este de aproximativ 7 grame de sare la fiecare 1 litru de apă. 4.   Uleiul și apa nu se amestecă. Pastele de foarte bună calitate nu au nevoie să adaugi ulei. Acesta va acoperi doar un strat subțire de paste și va face ca sosul să curgă de pe paste. 5.   Nu clăti pastele fierte cu apă rece. Nu pune apă rece peste pastele fierte. De fapt, clătirea cu apă elimină un strat subțire de amidon, exact cel care permite aderarea perfectă a sosului pe paste.

Câteva sfaturi utile pentru gătirea pastelor perfecte.

Găsești mai multe rețete gustoase pe:

Spaghete siciliene

Bucătăria italiană: cel mai bun partener de afaceri!

Cum se mănâncă spaghetti?


Rețete care te-ar putea interesa

Fasole la cuptor cu fenicul, bacon și cârnați
Fasole la cuptor cu fenicul, bacon și cârnați

Surprinde-i pe cei dragi cu o rețetă delicioasă de fasole la cuptor, un gust unic oferit de combinația de legume și cârnații picanți asezonați cu bacon.

2 persoane 30-45 min Mediu
Ciorbă de fasole albă
Ciorbă de fasole albă

Ciorbă de fasole tradițională și ușor de gătit

4 persoane 30-45 min Simplu
Toast cu avocado şi porumb
Toast cu avocado şi porumb

Un starter sănătos pentru un prânz copios.

2 persoane sub 15 min Mediu
Mâncare de linte
Mâncare de linte

O rețetă simplă și delicioasă de mâncare de linte pentru toată familia.

4 persoane sub 15 min Simplu
Cum să prepari pastele perfecte?

Fierberea pastelor este foarte ușoară dacă respecți câteva reguli. Mai jos, vei găsi instrucțiunile italienilor cu privire la modul de preparare corectă a pastelor. 1.   Pastele nu sunt toate la fel. Calitatea pastelor depinde de calitatea ingredientelor. Fierberea este testul simplu care îți poate spune dacă pastele pe care le folosești sunt de bună calitate. Dacă apa în care au fiert pastele este limpede, iar acestea au o culoare aurie plăcută, atunci ai de a face cu paste de bună calitate. 2.   Apă, apă, apă. Majoritatea oamenilor folosește un vas prea mic sau prea puțină apă pentru fierberea pastelor. Principiul de bază este de un litru de apă la 100 g de paste. 3.   Sare Adăugarea de sare în apă accentuează gustul pastelor. Adaugă sare de îndată ce apa atinge temperatura de fierbere, chiar înainte de a pune pastele. Cel mai bun raport este de aproximativ 7 grame de sare la fiecare 1 litru de apă. 4.   Uleiul și apa nu se amestecă. Pastele de foarte bună calitate nu au nevoie să adaugi ulei. Acesta va acoperi doar un strat subțire de paste și va face ca sosul să curgă de pe paste. 5.   Nu clăti pastele fierte cu apă rece. Nu pune apă rece peste pastele fierte. De fapt, clătirea cu apă elimină un strat subțire de amidon, exact cel care permite aderarea perfectă a sosului pe paste.

Câteva sfaturi utile pentru gătirea pastelor perfecte.

Găsești mai multe rețete gustoase pe:

Spaghete siciliene

Bucătăria italiană: cel mai bun partener de afaceri!

Cum se mănâncă spaghetti?

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.