Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Care este diferența între Arabica și Robusta?

Cafeaua Arabica (coffea arabica) este cel mai vechi și mai cunoscut soi de cafea. Se estimează că aproximativ 70% din cafeaua din întreaga lume este de acest fel. Arabica este singurul soi care oferă boabe din care se obține cafea de înaltă calitate, fără alți aditivi. Arabica crește în mod spontan în Etiopia și este cultivată în Brazilia, Columbia, India, precum și în Java, Sumatra și în Caraibe. Boabele de Arabica sunt alungite și verzui. Ele dau o cafea ușoară și aromată, uneori îmbogățită cu note de ciocolată și condimente. Aroma subtilă este însoțită de un conținut de cofeină redus, care variază între 1 și 1,7%. Cafeaua Robusta (coffea canephora) conține mai multă cofeină și este folosită pentru a da tărie altor cafele. Semințele de Robusta cresc și înfloresc mult mai repede decât semințele de Arabica. De asemenea, Robusta este mai rezistentă la condiții climaterice dificile. Boabele de Robusta sunt, de obicei, mai mici și mai ovale decât boabele de cafea Arabica. Au o culoare galben-verzuie și dau o băutură cu gust pregnant și înțepător. Robusta este însoțită de o aromă mai puternică și conținut de cofeină mai ridicat (2- 4,5%). Acest soi este cultivat în Africa Centrală și de Vest (Camerun, Uganda) și în Vietnam. Ponderea producției de cafea Robusta la nivel mondial nu depășește 30%.

Oferă-le prietenilor tăi ocazia de a încerca Arabica și Robusta.

Inspiră-te și află mai multe:

Beneficiile consumului de cafea pentru sănătate

Bucătăria caraibeană

Bucătăria vietnameză


Rețete care te-ar putea interesa

Piept de pui cu Bonduelle Hawai Mix, praz și sos de roșii cu verdeață
Piept de pui cu Bonduelle Hawai Mix, praz și sos de roșii cu verdeață

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
Orez cu fasole roșie în sos
Orez cu fasole roșie în sos

O mâncare rapidă cu orez basmati și fasole roșie în sos tomat, ușor picant!

3 persoane 30-45 min Simplu
Gogonele murate umplute
Gogonele murate umplute

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

3 persoane 30-45 min Simplu
Păstrăv umplut cu ciuperci
Păstrăv umplut cu ciuperci

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

3 persoane 30-45 min Simplu
Care este diferența între Arabica și Robusta?

Cafeaua Arabica (coffea arabica) este cel mai vechi și mai cunoscut soi de cafea. Se estimează că aproximativ 70% din cafeaua din întreaga lume este de acest fel. Arabica este singurul soi care oferă boabe din care se obține cafea de înaltă calitate, fără alți aditivi. Arabica crește în mod spontan în Etiopia și este cultivată în Brazilia, Columbia, India, precum și în Java, Sumatra și în Caraibe. Boabele de Arabica sunt alungite și verzui. Ele dau o cafea ușoară și aromată, uneori îmbogățită cu note de ciocolată și condimente. Aroma subtilă este însoțită de un conținut de cofeină redus, care variază între 1 și 1,7%. Cafeaua Robusta (coffea canephora) conține mai multă cofeină și este folosită pentru a da tărie altor cafele. Semințele de Robusta cresc și înfloresc mult mai repede decât semințele de Arabica. De asemenea, Robusta este mai rezistentă la condiții climaterice dificile. Boabele de Robusta sunt, de obicei, mai mici și mai ovale decât boabele de cafea Arabica. Au o culoare galben-verzuie și dau o băutură cu gust pregnant și înțepător. Robusta este însoțită de o aromă mai puternică și conținut de cofeină mai ridicat (2- 4,5%). Acest soi este cultivat în Africa Centrală și de Vest (Camerun, Uganda) și în Vietnam. Ponderea producției de cafea Robusta la nivel mondial nu depășește 30%.

Oferă-le prietenilor tăi ocazia de a încerca Arabica și Robusta.

Inspiră-te și află mai multe:

Beneficiile consumului de cafea pentru sănătate

Bucătăria caraibeană

Bucătăria vietnameză

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.