Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ce rol au sarea și zahărul în conservele Bonduelle

Sarea și zahărul sunt ingrediente importante în orice conserve, chiar și în cele făcute în casă. Se folosesc în aproape toate felurile de mâncare și nu lipsesc nici din legumele noastre în conservă. 

Cu toții utilizăm, în bucătărie, sare și zahăr naturale pentru a da mai mult gust mâncărurilor și a potența și echilibra aromele ingredientelor naturale. De aceea le adăugăm și noi în apa în care punem legumele în conservă. De exemplu, doar un pic de zahăr face legumele cu multe fibre sănătoase mult mai gustoase și ușor de folosit în rețete.

În plus, sarea și zahărul pun în valoare textura alimentelor și sunt, în cantități moderate, nutrienți esențiali pentru o dieta echilibrată de zi cu zi. Lipsa sării poate duce la deshidratare, iar zahărul ne dă rapid energia de care avem nevoie.

Pe lângă valoarea lor nutritivă și gustativă, se știe de secole despre sare și zahăr că mai au o calitate: au proprietăți antibacteriene și ajută la conservarea alimentelor, chiar și a legumelor! Aceasta nu înseamnă însă că intră în categoria aditivilor alimentari cu rol de conservare (conservanților). Sunt ingrediente în toată regula, bine cunoscute și universal folosite pentru multele lor calități, dintre care conservarea alimentelor este doar una. De aceea, Comisia Europeană definește, în Regulamentul 1333/2008, aditivii drept substanțe care nu se consumă ca aliment de sine stătător și nu se folosesc nici ca ingrediente alimentare.

Puțină sare și un pic de zahăr scot în evidență gustul și textura legumelor și ajută la conservare, de aceea sunt parte și din rețetele noastre!

 


Rețete care te-ar putea interesa

Mămăligă cu ceapă verde și mazăre cu roșii
Mămăligă cu ceapă verde și mazăre cu roșii

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Supă cremă de legume verzi
Supă cremă de legume verzi

O supă cremă din legume verzi, hrănitoare si delicioasă! Gustul special este dat de combinatia legumelor cu brânza cheddar și cu boabele de rodie.Perfectă pentru masa de prânz sau pentru o cină rapidă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Fasole verde cu bulgur și carne de porc
Fasole verde cu bulgur și carne de porc

Am intrat in bucătăria armeană, iar fasolea verde gătită împreună cu carne, bulgur și condimente rezultă un preparat gustos și sățios

2 persoane 30-45 min Mediu
Gogoși de porumb cu sos de iaurt
Gogoși de porumb cu sos de iaurt

O rețetă delicioasă cu porumb dulce și gustos.

4 persoane 30-45 min Mediu
Ce rol au sarea și zahărul în conservele Bonduelle

Sarea și zahărul sunt ingrediente importante în orice conserve, chiar și în cele făcute în casă. Se folosesc în aproape toate felurile de mâncare și nu lipsesc nici din legumele noastre în conservă. 

Cu toții utilizăm, în bucătărie, sare și zahăr naturale pentru a da mai mult gust mâncărurilor și a potența și echilibra aromele ingredientelor naturale. De aceea le adăugăm și noi în apa în care punem legumele în conservă. De exemplu, doar un pic de zahăr face legumele cu multe fibre sănătoase mult mai gustoase și ușor de folosit în rețete.

În plus, sarea și zahărul pun în valoare textura alimentelor și sunt, în cantități moderate, nutrienți esențiali pentru o dieta echilibrată de zi cu zi. Lipsa sării poate duce la deshidratare, iar zahărul ne dă rapid energia de care avem nevoie.

Pe lângă valoarea lor nutritivă și gustativă, se știe de secole despre sare și zahăr că mai au o calitate: au proprietăți antibacteriene și ajută la conservarea alimentelor, chiar și a legumelor! Aceasta nu înseamnă însă că intră în categoria aditivilor alimentari cu rol de conservare (conservanților). Sunt ingrediente în toată regula, bine cunoscute și universal folosite pentru multele lor calități, dintre care conservarea alimentelor este doar una. De aceea, Comisia Europeană definește, în Regulamentul 1333/2008, aditivii drept substanțe care nu se consumă ca aliment de sine stătător și nu se folosesc nici ca ingrediente alimentare.

Puțină sare și un pic de zahăr scot în evidență gustul și textura legumelor și ajută la conservare, de aceea sunt parte și din rețetele noastre!

 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.