Pași 1
Tocăm mărunt ceapa, pătrunjelul și țelina. Tăiem morcovii în semirondele, iar ardeii în cubulețe medii.
Usturoiul îl tăiem mărunt sau îl zdrobim și îl punem laolaltă cu ceapa.
Pași 2
Într-o oală punem ceapa și usturoiul la călit împreună cu cele două linguri de ulei. Le călim la foc mic în oala acoperită timp de 5 minute, până capătă o culoare arămie.
După ce ceapa s-a călit, adăugăm păstârnacul, pătrunjelul și țelina și le mai călim încă 5 minute la foc mic, în oala acoperită.
Amestecăm din când în când să nu se prindă.
Pași 3
Adăugăm în oală fasolea albă Bonduelle, scursă bine de zeamă.
Adăugăm boia de ardei, foile de dafin și sare după gust.
Amestecăm toate ingredientele din oală împreună cu boia de ardei.
Pași 4
Adăugăm 2-3 litri de apă în oală peste mixul de ingrediente și se fierbe la foc mare pentru circa 30 de minute.
Pași 5
După ce toate legumele sunt fierte, adăugăm roșiile pasate și le fierbem încă aproximativ 5 minute la foc mic.
Pași 6
Pătrunjelul îl adăugăm la final, în farfurie în momentul servirii.
Servim cu ceapă roșie alături.
Sfaturi în bucătărie
Pentru o consistență mai mare a ciorbei, putem pasa o parte din fasole cu blenderul și s-o adăugăm în ciorbă odată cu roșiile pasate.
Putem adăuga în timpul fierberii ardei iuți sau pastă iute de ardei pentru o ciorbă mai picantă.