TORT APERITIV IN TREI CULORI

RO_BG_12AF_RO_Pod_Beans_CHPMFCRO_BG_12AF_RO_Young_Carrots_CCAJECRO_BG_14BF_RO_Green_Peas_CGPorumb dulce boabe, 212ml
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.

Recomandă această reţetă Anca Bunea

O combinație cu care nu poți da greș între un aluat fraged, brânzeturi și legume într-o rețetă ce lasă frâu liber imaginației când ajungem la ultima etapă, cea de ornare. Concluzia - o rețetă ce înscrie preparatul deopotrivă în categoriile frumos și savuros.

Contul meu Google
Anca Bunea - blog culinar
Moderat8 Număr de porții

Instrucţiuni


Un tort sărat, care se poate prepara când avem musafiri, mergând cu un pahar de vin.

Pregătim ingredientele.

Preparăm cele trei blaturi, deodată. După cum se observă, diferă doar ingredientul care va da culoare aluatului. Brânza de vaci, împreună cu cea de oaie, o dăm pe robot, împreună cu boiaua de ardei, untul, ceapa tăiată fin și sarea.

Prima dată separăm cele trei albușuri de gălbenușuri și le batem spumă, după ce am adăugat puțină sare. Gălbenușurile le frecăm bine cu uleiul, smântâna, făina cernută, praful de copt. Despărțim aluatul în trei părți și în fiecare bol adăugăm separat ingredientul ce îi va da culoarea. În unul punem porumbul tocat, în altul mazărea și fasolea păstăi, iar în ultimul, morcovii sfărâmați. Amestecăm apoi cu albușurile bătute spumă. Coacem fiecare blat separat, în formă de tort unsă cu unt și presărată cu făină. După ce s-au copt blaturile, le lăsăm să se răcească.

Trecem la asamblarea tortului. Așezăm pe platoul de servire blatul portocaliu, apoi cel verde, peste care punem o parte din cremă, așezăm apoi blatul cu porumb și o parte din cremă. Pe margini ungem cu crema rămasă.

Trecem la ornarea lui, după bunul plac.Autor: Alexandra Ichim