Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

RO_BG_Whole_Marinated_Mushrooms_2

Ingrediente

Simplu4 Număr de porții

Instrucţiuni


Ciupercile se lasă la scurs, într-o sită. Am curățat ceapa, păstârnacul și morcovii, apoi le-am tocat, iar uleiul l-am pus într-un tuci (sau cratiță),adăugăm legumele tocate, frunzele de dafin și le lăsăm la foc mic. Ciupercile le tocăm felii și le punem peste legume, sărăm, piperăm după gustul nostru, adăugăm o linguriță rozmarin și apă cât cuprinde. Lăsăm să fiarbă la foc mediu, spre final adăugăm bulionul, usturoiul și pătrunjeul tocat. Mai lăsăm să dea în clocot 2-3 minute, iar între timp facem mămăliga. Tot într-un tuci am pus 3 litri apă, sare după gust și am dat-o la foc. Lăsăm să înceapă să fiarbă,iar când dă în clocot, punem mălai până începe să se îngroașă. Cu ajutorul unui făcăleț, se amestecă într-o singură parte și lăsăm sa fiarbă, la foc mic, până se îngroașă. Când este gata, se pune pe o farfurie, folosind forme, sau în castron. Așezăm lângă tocăniță,pe deasupra râșnim chilli /ardei sau ce dorește fiecare. Poftă bună!



Autor: ilie sandru