Tartă “floarea-soarelui”

CHOPPED_SPINACH_400g

Ingrediente

Moderat6 Număr de porții

Instrucţiuni


O tartă delicioasă cu spanac și brânză.

Într-un vas pui untul moale, 2 ouă, făină, apă și un vârf de cuțit de sare. Frămânți până obții un aluat omogen, pe care îl vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.

Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).

Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupat-o). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția. Cu ajutorul un feliator tai “petalele florii”.

Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi iei cu mana fiecare petală și o răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.

Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.Autor: Oana Placinta