Spaghete siciliene

4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Macaroanele se fierb "al dente", ceea ce în limba italiană înseamnă "la dinte" – deci macaroanele fierte foarte bine: trebuie să fie elastice, un pic tari, să opună o uşoară rezistenţă dinţilor. Se gătesc într-o cantitate mare de apă sărată în clocot, apoi se strecoară. 
  • Roşiile se spală, se opăresc, se cojesc, se taie bucăţi şi se înlătură seminţele. Usturoiul se curăţă şi se striveşte. Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. 
  • Se înlătură excesul de ulei de pe ton, apoi se taie peştele în bucăţele.
  • Pe tigaia încinsă se prăjeşte usturoiul, apoi se adaugă tonul, roşiile şi un pic de piper. Se prăjeşte pe foc mic timp de vreo 10 minute. 
  • Se adaugă macaroanele fierte şi se prăjesc la foc mic timp de 4 minute, apoi se amestecă bine. 

 

Mod de servire:

Se servesc presărate cu pătrunjel şi coajă de lămâie rasă.





Autor: Bonduelle