Somon cu mazare, bacon si lamele de calmar

Mazăre verde boabe dulce VAPEUR, 400g

Recomandă această reţetă Dana Burlacu Visternicu

Frumusețea acestei rețete vine din culoare, legume sănătoase și un pește delicios. Un minunat tablou culinar se așterne într-o farfurie unde vedeta este somonul.

Contul meu Google
Dana Burlacu Visternicu - blog culinar
Moderat2 Număr de porții

Instrucţiuni


Se decongelează mazărea.

Se asezonează cu sare somonul și se ține la frigider până când mazărea se decongelează.

Se curăță și taie în cubulețe cartoful. Se fierbe până când se înmoaie, se amestecă cu 50 g unt, un praf de sare și se zdrobește cu o furculiță. Se acoperă cu un capac și se dă deoparte, până când restul preparatelor sunt gata.

Se taie baconul fâșiuțe și se călește alături de ceapă, până când se rumenește. Se adaugă lamelele de calmar tăiate fâșiuțe subțiri și mazărea. Se dă focul la minim și se adaugă smântâna lichidă, sarea și piperul. Se lasă să fiarbă până când se reduce, cam 5 minute.

Se încing 2 linguri de ulei de măsline și 50 g unt într-o tigaie. Se taie somonul în două bucăți și se adaugă în tigaie. Se prăjește la foc mic, pe ambele părți, câte 4 minute. Când somonul este aproape gata, se adaugă untul rămas și se dă focul mare, ca untul să se transforme în spumă. Se stropește cu această spumă somonul și apoi se scoate pe un șervețel, pentru a se scurge.

Se așează fileul de somon peste piureul de cartofi. În jurul lui se pune mazărea, iar peste ea se pun frunzele de oregano.Autor: Catalin Ilie