Salau de Nil in crusta de cereale cu legume

RO_BG_Whole_Marinated_Mushrooms_2RO_BG_14BF_RO_Green_Peas_CGFasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR, 400g

Recomandă această reţetă Laura Laurentiu

Rețeta “Șalău de Nil” în crustă de cereale cu legume oferă o idee ingenioasă pentru o crustă crocantă a peștelui, servit cu legume colorate și un sos proaspăt de iaurt și lămâie. Fără îndoială, combinația este o alăturare deosebită de texturi și gusturi: peștele crocant la exterior și moale la interior, legumele sotate și sosul catifelat.

Contul meu Google
Laura Laurentiu - blog culinar
Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume și sos de lămâie.

File-urile de șalău se condimentează cu sare și piper, se trec prin făină, ou, cereale și se prăjesc în uleiul de porumb, până devin aurii. Legumele se curăță, se toacă și se fierb 5-10 minute. Apoi se scurg, se călesc în uleiul de măsline și se condimentează cu sare și piper. Pentru sos, avem nevoie de un sfert de lămâie stoarsă trei sferturi de lămâie fără coajă, tăiată cubulețe, iaurt, sare și piper și ulei de măsline. Se amestecă și se servește alături de legume și peste. Poftă bună!



Autor: Florin Alexandru Leonte