Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi

Ingrediente

Recomandă această reţetă Cristina Mazilu

Alunele de pădure aduc o extra textură preparatului, transformându-l într-un fel de Mâncare mult mai interesant.

Contul meu Google
Cristina Mazilu - blog culinar
Avansat2 Număr de porții

Instrucţiuni


Se pregătesc legumele pentru piure: broccoli se lasă la decongelat, iar cartofii se curăță, se spală și se taie cuburi. Se pune la foc o oală cu apă, sare și o picatură de ulei, iar atunci când începe să clocotească, se adaugă cuburile de cartofi pentru 10 minute, apoi se adaugă și broccoli pentru încă 6-7 minute, până sunt fierte bine toate legumele. Curățăm grăunții de usturoi și îi tocăm mărunt. Jumătate din cantitatea de usturoi o folosim la piure și jumătate la rulouri. Când sunt gata legumele, se scurg de apă într-o sită, se adaugă usturoiul mărunțit, untul și se pasează cu telul/blenderul.

Mușchiul de porc se feliază și se condimentează cu sare, piper și oregano. Brânza de vacă se mărunțește, se pune câte o linguriță la mijlocul feliilor de carne, apoi se rulează strâns și se prinde cu scobitori.

Gălbenușul de ou se amestecă cu o linguriță de lapte și un vârf de cuțit de sare. Alunele de pădure se pun la prăjit într-o tigaie, apoi se mărunțesc și se amestecă cu cantitatea de usturoi rămasă. Rulourile de carne obținute se trec prin gălbenuș, apoi prin alunele cu usturoi, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la coptorul preîncălzit pentru 45 minute.

Iaurtul se amestecă cu puțină sare, o picătură de ulei și se face un sos. Se decorează cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Se servește cât este cald.

Poftă bună!



Autor: Adrian Florea