Ruladă multicoloră

RO_BG_Sliced_Marinated_Mushrooms_2CHOPPED_SPINACH_400g
Moderat12-15 Număr de porții

Instrucţiuni


O rețetă sănătoasă cu brânză și legume, ideală pentru un aperitiv aspectuos.

Se pregătesc 4 boluri în care vom pune fiecare compoziție colorată în parte. Tapetăm tava mare de cuptor cu hârtie de copt și aprindem cuptorul pentru a se încălzi. Pregătim compoziția pentru rulada din 8 oua pe care le mixam cu 8 lg ulei, adăugăm 8 lg faina, 4 lg smântână, o linguriță sare, iar la sfârșit praful de copt. Repartizăm compoziția în mod egal în cele 4 vase, apoi în unul adăugăm spanacul (decongelat și scurs de apă), în altul pasta de gogoșari sau ardei, unul îl lăsăm simplu, iar în ultimul adăugăm sfecla fiartă și dată pe răzătoarea mică.

Cu ajutorul unei linguri așezăm compoziția în tavă, în rânduri oblice, alternând culorile, și dăm la cuptor pentru 30-35 minute.

Când este gata, scoatem aluatul pe un prosop umed și îl rulăm, apoi îl lăsăm să se răcească în prosop.

Pentru cremă, mixăm brânza cu 2 linguri de smântână și un praf de sare. Adăugăm ciupercile și câteva fire de chives tocate mărunt. Hidratăm gelatina și o topim pe baie de aburi, apoi o încorporăm în crema de brânză.

Se desface aluatul ruladat din prosop, se acoperă cu un strat uniform de cremă și se răsucește din nou.

Se învelește în folie alimentara și se dă la frigider, până în momentul servirii.

Se feliază cu un cuțit bine ascuțit, care se șterge după fiecare felie.



Autor: Irina Calistru