Ruladă imperială cu pui și ciuperci

RO_BG_Sliced_Marinated_Mushrooms_2RO_BG_Whole_Marinated_Mushrooms_2Porumb dulce boabe, 212ml
Avansat12-15 Număr de porții

Instrucţiuni


Ruladă dintr-un pui grill dezosat, marinat cu condimente, maioneză și pastă de gogoșari, umplută cu omletă, ciuperci și boabe de porumb.

Puiul se spală, se usucă cu un șervet de bucătărie și se așează pe masa de lucru, cu pieptul în sus. Se taie aripile și se începe dezosarea cu ajutorul foarfecului de bucătărie.

Se taie mai întâi osul pieptului și se îndepărtează cele două părți, apoi începem sa dezosăm pulpele. Tăiem cu grijă pielea și încet, încet, pe lângă os, începem dezosarea. Apoi începem sa dezosăm pieptul. Tăiem aripile și le dăm deoparte. Îndepărtăm și carnea de pe spate, lăsând pielea cât mai intactă. La final vom obține o bucată mare și cât mai uniformă de carne fără oase. Dacă mai exista porțiuni unde s-a rupt carnea, se "peticește" cu bucăți din piept sau din pulpa unde carnea e mai groasă.

Se amestecă toate condimentele uscate și se presară peste carne. Apoi se unge în strat subțire cu maioneza și pastă de gogoșari sau ardei (sau bulion, dacă nu aveți pastă). Se uniformizează toate condimentele cu ajutorul unei pensule (sau pur și simplu cu mâna), se rulează carnea, se învelește în folie alimentară și se dă la rece, pentru a se marina. Se poate pregăti carnea cu o zi înainte și lăsa la frigider până în momentul pregătirii.

Se pregătește o omletă din ouă, lapte, făină, jumătate de ardei capia, sare, piper. Se călește ceapa, se pun ciupercile champignon tăiate felii la călit iar la sfârșit se adaugă și ciupercile din borcan, tăiate în jumătăți sau sferturi. Se scoate carnea de la frigider și se întinde pe folie alimentară, se taie în fâșii subțiri cealaltă jumătate de ardei capia și se așează în linii paralele peste carne. Se pune omleta.

Adăugăm și ciupercile și boabele de porumb și se formează rulada.

Se coase carnea cu ac și un fir lung de ață neagră mai grosuță (sau ață de papiota pusă în 4-5), lăsând un capăt la vedere, pentru a fi ușor de îndepărtat. Se pune rulada cu fața în jos într-o formă de chec, se unge cu maioneză și se dă la cuptor, la 200 grade, pentru 45-50 minute.

Când este gata, se scurge din tavă zeama lăsată de la ciuperci și carne și se răstoarnă rulada într-o alta tavă, apoi se pune peste ea un tocător și ceva greu (o oală cu apă), pentru a o turti și elimina restul de zeamă din interior, și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se dă la frigider până în momentul servirii, când se taie în felii groase de 10-15 mm.Autor: Irina Calistru