Pui umplut cu legume Bonduelle

Ingrediente

Avansat10 Număr de porții

Instrucţiuni


Pui umplut cu legume și ficăței de pasăre.

Preparare: Spălam bine puiul și îl lăsăm să se zvânte. Pregătim umplutura. Mai întâi pregătim legumele. Nu le decongelăm, le vom lasă exact așa cum sunt. Tocăm ceapa și o călim în unt. Adăugăm legumele și sotam ușor. Adăugăm ficatul tocat și omogenizăm compoziția, apoi asezonăm cu sare și piper. Puiul îl umplem și apoi îl coasem. Pisăm usturoiul, adăugăm condimentul pentru pui, sarea și piperul și frecăm cu ulei până obținem o pastă. Ungem bine puiul cu pasta obținută. Garnisim puiul cu crenguțele de rozmarin și cu dafinul și îl punem în tava unsă cu foarte puțin ulei. Legăm picioarele cu o sfoară alimentară, acoperim tava cu folie de aluminiu sau pungă specială și dăm la cuptor aproximativ o oră. Îndepărtăm folia și îl lăsăm încă 30-40 minute, timp în care îl stropim din când în când cu sosul format în tavă. Îl scoatem pe un platou când e bine rumenit.



Autor: Elena Mindrila