Placinta cu pui si ciuperci

RO_BG_Sliced_Marinated_Mushrooms_2

Recomandă această reţetă Ioana Cocian

Singurul lucru care nu se vede - dar sunt sigură că este în spatele aparatului de fotografiat - e o familie mare adunată în jurul acestei plăcinte, o familie dornică să împartă și să se bucure împreună. Detaliile decupate din aluat și contrastul coloristic dintre plăcintă și sosul de merișoare îi asigură un loc binemeritat în categoria rețetelor frumoase, un magnet pentru întreaga familie.

Contul meu Google
Ioana Cocian - blog culinar
Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


O plăcintă delicioasă, servită alături de un gustos sos de merișoare.

Tocăm ceapa fin și o punem la călit în uleiul încins. Când aceasta începe să se înmoaie, punem pieptul de pui tăiat bucățele mici . Spălăm ficatul, îl scurgem și îl tăiem cubulețe. Când pieptul de pui s-a albit bine pe toate părțile, adăugăm ficățeii. Punem piper, cimbru și rozmarin și amestecăm ocazional până ficățeii sunt bine pătrunși și nu mai lasă zeamă. Potrivim de sare și stingem focul. Lăsăm compoziția să se răcească.

Lăsăm foitajul să se dezghețe la temperatura camerei. Ungem forma cu unt. Tăiem bucata de foitaj în două părți inegale, apoi întindem foaia mai mare puțin și acoperim cu ea fundul și pereții formei. Tăiem cu un cuțit ascuțit bucățile care depășesc marginile formei.

Punem compoziția în formă, acoperim cu cealaltă parte de foitaj. Din resturi de foitaj, putem tăia diferite forme cu care ornăm plăcinta. Ungem cu ou și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 35 de minute sau pana se rumenește frumos.

Pentru sosul de merișoare, fierbem merișoarele împreună cu zahărul, vinul și ienibaharul, până începe să sa îngroașe, fără a se sfărâma fructele de tot.

Servim plăcinta caldă cu sos de merișoare.Autor: Marinescu Aurelian Costel