Plăcintă cu ciuperci, spanac şi ouă de prepeliţă

Spanac frunză cu frunză, 750gRO_BG_Whole_Marinated_Mushrooms_2

Ingrediente

Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


Plăcintă cu ciuperci, spanac şi ouă de prepeliţă

Se fierb ouăle de prepeliță tari.

Se pregătește aluatul astfel: se amestecă 100 g de unt cu 200 g faină, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu și 2 linguri de smântână. Când devine o coca omogenă, se bagă în frigider, timp de 30 de minute.

Se opărește spanacul decongelat timp de 15 minute. Se călește în puțin ulei de măsline ceapa tocată, ciupercile și usturoiul tăiat felii subțiri. Se adaugă spanacul și 100 ml smântâna și se fierbe înăbușit circa 20 minute. Se dau deoparte să se răcească, apoi se pune cașcavalul. Se potrivește la gust cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se presară un pic de făină pe masă și se întinde aluatul circa 3 mm grosime. Se pune în mijloc jumătate din umplutură, ouăle și apoi restul de umplutură și se acoperă apoi cu aluat. Se bagă în cuptorul preîncălzit și se coace la foc potrivit circa 20-30 minute, până se aurește frumos. Se scoate și se acoperă pentru 5 minute cu un șervet de pânză umed. Se poate servi fierbinte sau rece. Poftă bună!



Autor: Cristina Mihaela Oprea