Piure de morcovi cu fripură la cuptor

RO_BG_12AF_RO_Young_Carrots_CCAJEC
Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
Simplu4 Număr de porții

Instrucţiuni


Morcovii sunt sănătoși și bogați în vitamine și îi consumăm des, am ales să-i fac piure la cererea băiatului meu și cu o fripturică.

Carnea o crestăm, apoi o sărăm și piperăm (am folosit piper și usturoi la plic).

În locurile crestate se introduc cățeii de usturoi și crenguțe de cimbru.

Se condimentează cu condimentele pentru friptură, apoi o rulăm și o legăm cu ață.

Se pune într-un vas de yena, adăugăm paharul de vin, câteva foi de dafin și se lasă la rece de pe o zi pe alta.

Morcovii se pun să dea un clocot.

Cu ajutorul unei palete, se scot din oală și îi pisăm cu mixerul vertical. Adăugăm untul și sare după gust.

Carnea se pune într-o tavă cu uleiul și o ceșcuță de apă, lăsăm să se facă la foc mic, până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate, tăiem ața și se așează pe platou. Cu ajutorul unei forme rotunde, punem piureul de morcovi lângă carne și ornăm după cum dorim. Poftă bună!



Autor: stoica adina