Paste negre cu ciuperci și sos roșu

Ingrediente

Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


Paste negre cu ciuperci și sos roșu.

Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare grunjoasă, atâta timp cât spune pe pachet, minus 1 minut. Minutul se scade pentru ca pastele ce urmează să fie și ușor călite să-si pastreze “semeția”, fără a se transforma într-o masă omogenă și lipicioasă, datorită amidonului din pastele “muiate” excesiv. Într-o tigaie se călesc în puțin ulei de măsline, ciupercile și cățeii de usturoi, tăiați subțire. Fără a se rumeni usturoiul, pentru a nu se amări preparatul, se adaugă roșii curățate de pielițe, cu un cuțit bine ascuțit și mărunțite. Se lasă la fiert până se formează puțin suc de roșii. Se adaugă sare și piper proaspăt măcinat. Pentru a da savoare suplimentară preparatului, se pot adăuga roșii deshidratate, conservate în ulei mărunțite bine și/ sau suc de roșii. Se lasă la fiert până sosul devine suficient de gros. În sosul de roșii, fierbinte, se pun rămurele de cimbru verde sau cimbru uscat. Se stoarce puțină zeamă de lămâie pentru fixarea și accentuarea gusturilor. Pastele făinoase se iau cu cleștele de bucătărie și se pun pe o farfurie, peste care se adaugă ciupercile și sosul de roșii. Se presară pătrunjel verde sau bususioc verde, tocate mărunt. Se servește fierbinte. Poftă bună!



Autor: Cristian Mihai Ciocirlan