Parjoale de naut si morcovi

RO_BG_12AF_RO_Young_Carrots_CCAJEC

Ingrediente

Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
Năutul picant cu fasole roșie este un preparat vegetarian, de origine indiană, pe care îl poți face când vrei o mâncare condimentată. Poți servi acest ...

Recomandă această reţetă Laura Laurentiu

Rețeta de pârjoale de năut și morcovi demonstrează încă o dată că felurile de mâncare pregătite doar cu legume sunt la fel de gustoase și savuroase ca și cele care conțin carne. Năutul este o leguminoasă cu multe beneficii pentru sănătate, din păcate încă puțin utilizată în țara noastră, așa încât găsesc rețeta foarte utilă și din acest punct de vedere. Morcovii aduc în combinație culoare, dulceață și un plus de substanțe nutritive. Una peste alta, aceste pârjoale lacto-ovo-vegetariene, fără grăsimi, sunt și gustoase, și sănătoase, merită încercate.

Contul meu Google
Laura Laurentiu - blog culinar
Simplu25 Număr de porții

Instrucţiuni


O rețetă sănătoasă și gustoasă.

Puneți într-un blender năutul fiert, morcovii din conservă,ceapa tăiată bucăți mari, coriandrul, piperul, sarea, cartoful fiert și mixați.Va rezulta o pastă omogenă, pe care o veți răsturna într-un bol. Adăugați oul și făina. Amestecați bine cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna. Se gustă de sare și, dacă este nevoie, mai adăugați. Compoziția trebuie să fie mai groasă și să nu se lipească de mână.

Din această compoziție se formează pârjoalele, care se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai coc 5 minute. Se pot servi alături de cartofi, orez, legume sau salată de verdețuri.Autor: Mihaela Vanda Scutaru