Nacreală bucovineană

Ingrediente

Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


Nacreala bucovineană este caracteristică acestei zone.

Ceapa o tăiem şi o adăugăm cu celelalte legume Bonduelle într-o tigaie, pentru a le căli într-un mod mai sumar. Un morcov îl dăm prin răzătoarea fină şi il călim şi pe el. Pregătim vasul de ciorbă în care am pus apă cam până la jumătate, iar când apa fierbe, adăugăm legumele călite şi lăsăm să fiarbă. Adăugăm mazărea Bonduelle şi apoi acrim ciorba după gust. Când constatăm că este fiartă, oprim focul. Între timp, fierbem tăiţeii de casă separat. Îi adăugăm şi pe ei, înainte de a opri focul. Într-un alt vas mai mic, punem iaurtul şi ouăle şi le omogenizam bine, adăugând o lingură de oţet şi o cană cu apă rece. Fiind gata şi această operaţie, turnăm dressing-ul peste ciorba din oală. Se va orna cu verdeaţă şi se va servi fierbinte.



Autor: Elena Mindrila