Medalion de broccoli cu rosii cherry si creveti

Broccoli VAPEUR, 400g

Ingrediente

Rețetă aspectuoasă, plină de vitamine, ideală atât pentru o masă de prânz, dar și pentru pachet.

Recomandă această reţetă Cristina Mazilu

Dacă prepari medalioanele de broccoli într-o tigaie ce poate fi dată la cuptor sau într-o tavă rotundă, vei obține o super-frittata, pe care o Poți lua cu tine la un picnic

Contul meu Google
Cristina Mazilu - blog culinar
Moderat6 Număr de porții

Instrucţiuni


Medalion de broccoli cu roșii cherry și creveți.

Fierbem cartofii în coajă; punem broccoli în apa fiartă 3 minute. Desfacem buchețelele de broccoli în bucăți cât mai mici, pentru a putea fi bine încorporate în compoziție.

Într-o tigaie încingem bine uleiul și călim ceapa tocată mărunt și prazul tăiat rondele, până se înmoaie. Jumătate din cantitatea de cartofi o dăm pe răzătoarea mare, cealaltă jumătate o tăiem cubulețe micuțe. Tocăm pătrunjelul. Într-un bol mare amestecăm toate ingredientele (ceapa și prazul, inclusiv cu uleiul în care au fost călite) și amestecăm bine cu mâna până obținem o compoziție omogenă.

Cu ajutorul unui inel, formăm medalioane rotunde și înalte de 1-2 cm.

Se coc în cuptor la 200 grade C, până se rumenesc (aproximativ 40 minute), într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Creveții proaspeți curățați bine se țin la frigider cel puțin 2 ore, într-o marinada formată din 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri zeamă de limeta, ½ linguriță fulgi de de chili, 2 linguri sos de soia, 2 căței de usturoi tăiați mărunt. Se prăjesc în tigaie împreună cu sosul în care au fost marinați, pentru maxim 5 minute.

Roșiile cherry se sotează în tigaie 2 minute, cu puțin ulei de măsline.

Medalioanele delicioase cu broccoli se pot mânca și alături de orice salată, eu am încercat cu spanac. Poftă bună!



Autor: Margareta Schiopu