Lasagna cu mouse de creveti si velouté de ciuperci

RO_BG_Whole_Marinated_Mushrooms_2

Recomandă această reţetă Brindusa Scheaua

Creveții și ciupercile în sos de vin dau o savoare deosebită acestei rețete rafinate.

Contul meu Google
Brindusa Scheaua - blog culinar
Avansat2 Număr de porții

Instrucţiuni


Se bat 200 ml din smântâna pentru gătit, până când se îngroașă. Se fierb creveții pentru 3 minute, se curăță de carapace, se amestecă cu parmezanul tăiat cubulețe și se mărunțește într-un blender. Se amestecă cu smântâna și zeama de lămâie. până când se omogenizează și se dă deoparte. Se toacă ciupercile champignon mărunt și se opresc 3 linguri. Restul se călesc cu jumătate din cantitatea de unt, ceapa tocată mărunt, un cățel de usturoi zdrobit și jumătate din ciupercile la conservă. Când încep să se rumenească ciupercile, se adaugă vinul și se lasă să se evapore. Se adaugă supa de legume, se asezonează cu sare și piper, se lasă pe foc până când scade puțin și se dă deoparte. După ce s-a răcit compoziția, se pune în blender și se mixează bine cu smântâna rămasă. Între timp se taie ciupercile de la conservă în jumătăți, se amestecă cu ciupercile champignon oprite anterior, cu usturoiul zdrobit și se călesc în untul rămas, pentru 2-3 minute. Se amestecă cu menta și pătrunjelul tocate mărunt, se asezonează cu sare și piper și se dau deoparte. Se fierb foile de lasagna în apă cu sare, pentru jumătate din timpul scris pe ambalaj. Se pun la scurs, după care se taie cu ajutorul unei forme metalice. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se pun pe tavă formele metalice cu care s-au tăiat foile de lasagna. Se pune pe fundul formei o foaie de lasagna, se unge cu puțin din velouté-ul de ciuperci și se acoperă cu un strat de 2 cm din mousse-ul de creveți. Se repetă aceasta operație până când se umple forma. Se umple și a 2-a forma și se dau la cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 10 minute. Se scot de la cuptor și se lasă să se scurgă puțin în tavă. Se pune pe fundul unei farfurii adânci jumătate din cantitatea de sos velouté, se așează peste el în mijlocul farfuriei lasagna. Se pune peste lasagna jumătate din ciupercile călite și se stropește totul cu uleiul de măsline.



Autor: Bratu Eugen