Inimioară de Dragobete

Ingrediente

Este o reteta sanatoasa ce inglobeaza gustul minunat al dovleacului cu vitaminele acestei legume verzi, broccoli. Iar datorita pastelor este o mancare ...
Moderat2 Număr de porții

Instrucţiuni


Desert frumos în care se combină brânza, dulceața morcovului și parfumul de rodie.

Ricotta se amestecă cu frișca lichidă și mierea. Se omogenizează bine.

Morcovii se scurg, se clătesc și se pasează cu blenderul. Se adaugă zahărul și se mai fierbe 5 minute.

Gelatina se amestecă într-un ibric cu 100 ml apă, se lasă să se hidrateze 10 minute, apoi se topește pe foc mic, dar fără să atingă temperatura de fierbere. Din gelatină, cca 2/3 se amestecă cu ricotta, frișca și semințele de rodie, iar restul în jeleul de morcov. Se udă formele ceramice (sau de silicon) cu apă și se toarnă 1/2 din compozița de brânză. Se dă la rece 10 minute să se întărească puțin, se adaugă morcovul. Se dă iar la rece pentru 10 minute, apoi se pune restul de cremă de brânză. Se dă la rece minim o oră, se răstoarnă și se decorează cu fulgi de migdale și semințe de rodie.



Autor: Monica Negoita