Fasole verde cu usturoi

RO_BG_12AF_RO_Pod_Beans_CHPMFC

Ingrediente

Fetita mea adora pestele,dar nu se prea impaca cu legumele...Aceasta este reteta castigatoare,cu care am convins-o sa le manance.
Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


O rețetă delicioasă.

Fasolea verde se trece sub un jet de apă rece și se pune la scurs.

Ceapa se taie mărunt, se călește în ulei circa 2 minute, după care se adaugă usturoiul tocat mărunt și apoi fasolea, cu care se amestecă.

Într-un vas termorezistent se așază jumatate din cantitatea de fasole, peste aceasta se pune jumătate din cantitatea de roșii tăiate în felii de 2 cm. grosime, apoi se presară cu jumătate din cantitatea de pesmet, pătrunjel și un vârf cu sare, urmând așezarea cu restul de fasole, roșii și toate celelalte. La final se condimentează cu piper și boia și se stropește cu o lingură de ulei.

Se introduce vasul la cuptor pentru circa 20 de minute, ca să fiarbă roșiile și să se formeze sosul.



Autor: alina cercel