Dim Sum - gustări chinezeşti umplute cu creveţi şi carne de porc

Ingrediente

4 Număr de porții

Instrucţiuni


  • Se amestecă făina cu sare, se toarnă mai întâi apa clocotită, apoi apa rece şi uleiul. Se amestecă aluatul şi se lasă acoperit pentru o jumătate de oră. Se întinde aluatul şi se taie în pătrate cu marginea de 5 cm.
  • Creveţii cruzi se curăţă şi se taie mărunt, amestecând bine cu carnea de porc tocată şi cu celelalte ingrediente.
  • Pe pătrăţelele din aluat se pune o lingură de umplutură, se îndoaie în triunghiuri, presând marginile iar colţurile opuse se lipesc (la fel ca la colţunaşi).
  • În tigaie se încinge uleiul în care se rumenesc pateurile. Apoi se toarnă puţină apă şi se lasă acoperit pe foc, până vor fi gata.


Mod de servire:Se amestecă ingredientele sosului şi se serveşte rece. Pateurile se servesc cu sos rece în care sunt înmuiate.





Autor: Bonduelle