Crochete de cartofi umplute cu mazăre

4 Număr de porții

Instrucţiuni


Dacă vrem să fie mai sănătoși, putem să-i dăm la cuptor până devin ușor maronii.

Fierbem cartofii. După ce au fiert, îi curățăm și îi facem piure. Adăugăm sare, jumătate din cantitatea de suc de lime și făina de grâu și amestecăm.

Zdrobim mazărea. Adăugăm nucă de cocos, sare, semințe de chimion, pudră de chili, sucul de lime rămas și amestecăm.

Pentru a prepara chifteluțele, punem puțină făină pe mâini pentru ca astfel compoziția de cartofi să nu se lipească de mâini și luăm o lingură din această compoziție și facem o turtă în palmele noastre. Punem o linguriță de compoziție de mazăre în centrul turtei de cartofi și închidem, creând o "minge".

După ce le-am terminat pe toate, încingem uleiul și le prăjim până când devin ușor maronii.

Servim cu sos, după plăcerea noastră.



Autor: Maria Antal