Choux à la mer

Ingrediente

Combinație delicioasă dintre o prăjitură cu morcov și una cu griș și iaurt.
Moderat20 Număr de porții

Instrucţiuni


Clasicele choux-uri cu o umplutură inedită, cu gust de mare... și de soare... desăvârșită de castraveciorii Bonduelle.

Pentru început, pregatim choux-urile. Într-un ceaunaș se pune la fiert apa cu untul și sarea. Când untul s-a topit complet, se oprește focul și se pune toată făina odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească complet. Când această compoziție este rece, se adaugă ouăle unul câte unul și se omogenizează. Cu ajutorul unui poș, se pun choux-urile în tava neunsă și se coc la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins. Apoi pregătim grișul pentru salata de icre. Se pune la fiert apa, iar când clocotește, se adaugă grișul în ploaie, se fierbe cam 5 minute și se lasă la răcit. Icrele se freacă cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi se pun peste grișul rece și se adaugă intercalat câte o lingură de ulei, care se omogenizează , apoi o lingură de apă minerală... și tot așa, stropind din când în când cu zeama de lămâie, să nu se taie. Se adaugă apoi castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt. Se omogenizează. Cu această compoziție umplem choux-urile.

Opțional, se ornează cu sos tartar (eu am avut cumpărat) și se presară mărar uscat.



Autor: Aglaita Savinescu