Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă

Ingrediente

Potrivit pentru copii8 Număr de porții

Instrucţiuni


Un aperitiv cu spanac și urdă ce atrage prin gust și aspect în special copiii care nu sunt mari consumatori de brânzeturi și spanac. Urda poate fi înlocuită și cu brânză de vaci.

Faina se amestecă cu praful de copt.

Ciupercile se toacă mărunt, măslinele se taie în rondele.

Se bat 2 ouă și se amestecă cu urda, smântâna, un praf de nucșoară și puțină sare și piper.

Spanacul decongelat se pasează la blender, mărarul și pătrunjelul se toacă fin. Se bat bine 4 ouă, se adaugă laptele, uleiul, spanacul, măslinele și ciupercile și se amestecă totul bine. La sfârșit se încorporează ușor și făina cu praful de copt.

Se tapetează o tavă rotundă cu ulei și făină, apoi se toarnă compoziția. Crema de brânză se pune într-un pos care se introduce în aluat și se fac biluțe de brânză în interiorul compoziției.

Se dă checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

Când s-a răcorit, se poate felia și servi fie simplu, fie alături de o cană cu iaurt sau lapte.



Autor: Irina Calistru