Budincă de broccoli cu dovlecel

Rețetă aspectuoasă, plină de vitamine, ideală atât pentru o masă de prânz, dar și pentru pachet.
Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


Broccoli se lasă la decongelat. Între timp, se spală și se feliază dovlecelul. Într-o tavă tapetată cu puțin unt se aranjează legumele împreună cu brânza feliată: se pune, pe rând, câte o felie de dovlecel, apoi broccoli, apoi brânza și tot așa până se umple tava. Când se așează legumele în tavă, peste acestea se presară puțină sare și piper măcinat.

Se bagă la cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute, după care se scoate și se verifică. Se presară deasupra cu emmentaler și măslinele feliate și se mai pune pentru încă 10 minute la cuptor.

La final, presărăm pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Budinca se servește caldă.

Poftă bună!



Autor: Adrian Florea