Brioșe cu piept de pui și ciuperci

RO_BG_Sliced_Marinated_Mushrooms_2

Ingrediente

Moderat4 Număr de porții

Instrucţiuni


Pieptul de pui se spală și se condimentează cu sare, piper și oregano, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei. Se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenește. Se lasă la răcit, după care se taie în fâșii mici, pentru a fi adăugat în compoziție.

Pregătim compoziția: ouăle le batem spumă cu telul, peste care presărăm un praf de sare. Adăugăm: laptele, apa minerală și uleiul, apoi încorporăm făina, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Punem și o lingură de smânână, pentru a fi si mai pufoase (opțional). Legumele: ardeiul se spală și se toacă în cubulețe mici; feliile de ciuperci, dacă sunt prea mari, se taie pe jumătate; măslinele se taie rondele. Adăugăm toate legumele împreuna cu bucățelele de piept de pui și brânza mărunțită in compoziție și amestecăm bine. La final se adaugă puțin piper măcinat și praful de copt și amestecăm până sunt incorporate toate ingredientele.

Într-o tavă de aragaz, am așezat formele pentru brioșe din silicon (sau puteți folosi o tava pentru briose,) în care am pus câte o hârtiuță. Formele se umplu cu compoziția obținută, cam trei sferturi. Se bagă la cuptorul încins pentru 35-40 minute până prind o culoare aurie deasupra.

Pot fi servite reci sau calde! Poftă bună!Autor: Adrian Florea