Metode de gătit legumele şi reţete. Reţete cu toate vitaminele

Trendy

Aflaţi cum se pot găti legumele încercând mai multe reţete. Reţete din bucătăriile lumii bazate pe ideea de a păstra vitaminele în procesul de gătire.

Cum se gătesc legumele pe mapamond

Amatorii de reţete din bucătăriile lumii sunt în general buni cunoscători ai variatelor metode şi principii diferite de gătit legumele. Cunoaşteţi, desigur, faimoasele legume la grătar prezente în mai toate restaurantele mediteraneene, gustoasele sauté-uri de legume aşa cum sunt ele pregătite în Franţa, sau legumele gătite în wok, prin stir fry, după metoda asiatică. Fireşte, aceste metode aparţin la origine unor zone geografice specifice, însă acum fac parte din bucătăria internaţională.

Fierte, opărite, coapte sau gătite pe aburi, legumele îşi pot păstra vitaminele, culoarea proaspătă şi aspectul intact dacă sunt pregătite corespunzător.

O lume plină de reţete. Reţete mai mult sau mai puţin cunoscute

Călătorul lipsit de curiozitate gastronomică nu va cunoaşte probabil diversitatea vegetalelor din bucătăriile lumii, neaflând niciodată că legumele înseamnă şi altceva decât cartofi prăjiţi. Diverse supe, garnituri şi adausuri cu legume pătrunse în portofoliul bucătăriei universale sunt acum în meniul oricărui restaurant cu specific internaţional. Sunt însă anumite delicatese pe care le veţi găsi mai degrabă în locaţii cu specific geografic, de exemplu restaurante chinezeşti, mexicane, indiene, africane sau japoneze. Nu vă sfiiţi să încercaţi aceste reţete, pentru a vă bucura de diversitatea lor.

, , , , ,