Aerobicul

Sănătos

Termenul Aerobic înseamnă „cu oxigen”. Exerciţiile de aerobic măresc energia şi rezistenţa şi deasemenea protejează împotriva bolilor.

De asemenea, relaxarea de după antrenament este la fel de importantă. Este un set de exerciții pe care trebuie să le faci după încheierea antrenamentului. Scopul este readucerea lentă a ritmului cardiac și a respirației la nivelurile lor normale, pentru a preveni strările de leșin. Încearcă câteva dintre aceste exerciții pentru relaxare:

cardio lent și ușor – alergare ușoară, plimbare, înot de voie
întinderea ușoară a mușchilor
respirații profunde

În timpul exerciţiilor de aerobic sistemul cardio-vascular reacţionează la întrebuinţarea fizică a organismului mărind cantitatea de oxigen care este indispensabilă funcţionării muşchilor Acestea sunt exerciţii ritmice dirijate către pachete mari de muşchi, care măresc necesarul de oxigen al organismului.

Influenţa asupra organismuluiAerobicul influenţează pozitiv organismul nostru: micşorează ţesutul de grăsime şi readuce greutatea la un nivel corespunzător, stabilizează tensiunea, micşorează nivelul colesterolului în sânge. Arătăm mai tineri şi ne simţim sănătoşi!

Exerciţii de aerobic

Exerciţii aerobice sunt de exemplu jogging, dansul, step, înotul, mersul pe bicicletă etc. Atât bărbaţii cât şi femeile pot profita de calităţile acestui tip de activitate fizică.

aerobic

Avantajele antrenamentului regular

Antrenamentul regular (de exemplu 30 de minute zilnic) aduce multe avantaje:

  • măreşte imunitatea organismului
  • îmbunătăţeşte dispoziţia şi deasemenea previne depresiile şi frica
  • readuce somnul sănătos
  • ajută la reducerea ţesutului de grăsime şi la controlul greutăţii

aerobic2

Exerciţii

Pentru început este bine să exersăm de 3 ori pe săptămână, mărind treptat durata şi intensitatea.

Exerciţiile de aerobic sunt compuse de obicei din trei etape:

  • Încălzirea. Organismul trebuie să fie pregătit pentru un efort susţinut, de aceea trebuie să nu uităm de încălzire, în timpul căreia cresc numărul de bătăi ale inimii pe minut şi temperatura muşchilor şi este diminuată la minim posibilitatea apariţiei leziunilor. Durata: 5-10 minute
  • Partea aerobică (cardio). Este destinată îmbunătăţirii capacităţii circular-respiratorii şi a arderii ţesutului de grăsime. Cel mai efectiv este un antrenament de intensitate medie de lungă durată, care provoacă în organism modificări legate de oxigen. Durata: cca. 25-40 minute
  • Exerciţii de întărire a anumitor muşchi. Aceste exerciţii sunt destinate către pachete concrete de muşchi sau sunt executate cu greutăţi. Durata: 5-10 minute
, ,