• feasting

Elemente moderne în bucătăria românească

Trendy

Îmi place să cred că există bucătari pricepuţi care ştiu ce înseamnă preparatele din bucătăria românească modernă şi încearcă să îmbunătățească vechile tradiții culinare cu pasiune și creativitate. În opinia mea, elementele moderne din bucătăria românească trebuie să includă ingrediente locale de înaltă calitate și prepararea lor în moduri noi, care îmbină mâncărurile tradiționale românești cu tehnicile moderne.

De asemenea, tendințele moderne înseamnă folosirea unor accesorii precum roboţii de bucătărie și reducerea cantității de grăsimi, sare sau zahăr din mâncăruri. Îmi place să adaug unele condimente și ingrediente suplimentare pentru a da o notă finală preparatelor și a le aduce la un nou nivel.

Influențe moderne în bucătăria românească

Bucătăria românească implică influenţe diferite din multe tradiții care au modelat și rafinat caracterul mâncărurilor româneşti. Specificul gastronomic românesc a fost influențat semnificativ de preparatele din bucătăria turcească și a fost, de asemenea, atins de influenţa altor tradiții, precum cea germană, rusă, sârbă și maghiară.

De exemplu, turcii au introdus chifteluţele pe care românii le-au adaptat pentru a crea o ciorbă de perișoare foarte îndrăgită. De la austrieci vine șnițelul, iar de la greci musacaua.

Una dintre cele mai populare mâncăruri este mămăliga, o mâncare pe bâză de făină de porumb, de multe ori servită împreună cu felul principal. Multe alte culturi au contribuit la diverse preparate din bucătăria românească, de exemplu, prin adăugarea unor elemente noi cum ar fi borşul din Ucraina, desertul grecesc numit baklava sau deliciosul tiramisu din cultura italiană.

O specialitate culinară de sărbători

În timpul sărbătorilor de iarnă, toată lumea pregătește salate delicioase făcute în casă, dintre care unele conțin şi carne. În special una dintre acestea, numită salată de boeuf este extrem de populară. Aceasta se prepară în mod obişnuit cu carne de vită, dar de multe ori este înlocuită cu carnea de pui și uneori se face chiar fără carne.

Cea mai des folosită reţetă include cartofi fierți, morcovi, ouă tăiate în bucăți mici, amestecate cu mazăre, castraveţi muraţi, măsline feliate și o bucată de carne fiartă şi tăiată în felii mici. Celelalte componente sunt tăiate mărunt și se amestecă pentru a crea o compoziție omogenă. Când totul este gata, se adaugă maioneza și compoziția este din nou amestecată și aranjată apoi într-o formă ca de tort și decorată cu murături, măsline, straturi subțiri de brânză sau ardei.

Obiceiuri culinare neobişnuite

Dacă te duci la un restaurant cu specific românesc, vei observa că cei mai mulți oameni preferă cartofii prăjiţi acoperiţi cu un strat de brânză rasă. Dacă te duci la un restaurant și nu doreşti ca porţia ta să fie acoperită cu brânză, poţi cere fără brânză pe cartofii prăjiți. Un alt obicei local este de a adăuga smântână pe majoritatea felurilor de mâncare, în special în ciorbe. Din nou, dacă te duci la un restaurant, poţi cere fără smântână în porţia ta.

În final, dacă doreşti să încerci ceva diferit, mâncărurile românești îţi oferă o experiență culinară deosebită. Dacă vizitezi România, vei vedea că cele mai multe supermarketuri oferă produse alimentare foarte variate, ceea ce dă şansa pasionaţilor de gătit să îmbine stilurile tradiționale cu influenţele din lumea occidentală.