• feasting

De ce mazărea și gătirea la steamer sunt o idee bună pentru dieta ta

Trendy

Pentru mazărea proaspătă sau congelată, ia în calcul gătirea la steamer. Pe lângă că păstrează forma, aceasta reține și dulceața naturală a acestei legume impresionante.

Mazărea gătită depinde mult de efectele pe care vrei să le obții de la aceasta. Pentru a te asigura că folosești mazăre care îți va permite cele mai multe posibilități, alege mazăre care nu a fost semipreparată în nici un fel. Mazărea congelată de la Bonduelle este una dintre cele mai bune soluții pe are le ai azi pe piață.

Pentru a descrie adecvat felurile pe care le poți obține prin gătirea la steamer de mazăre, le vom împărți în două categorii, în funcție de timpul de preparare. Cu toate acestea, reține că mazărea proaspătă și tânără este mai dulce (și, deci, are nevoie de mai puțin timp în steamer), în timp ce mazărea matură are mai mult amidon.

Dulce și crocant

Mazărea conține mult zahăr; cu cât este mai proaspătă, cu atât este mai evident conținutul de zahăr. Pentru a menține nivelul de zahăr, trebuie să o gătești cât mai ușor cu putință. Pune-o într-un vas de la steamer, chiar deasupra tăvii cu apă, și las-o aproximativ 8-10 minute. Timpul depinde de mărimea boabelor de mazăre și de vârsta acestora.

Mazărea dulce ar trebui să fie puțin crocantă și este potrivită pentru salate proaspete, cu foarte puțin dressing ușor. În plus, piperul proaspăt măcinat, adăugat imediat ce le-ai scos din steamer va aduce o schimbare binevenită și suficientă.

Cremoasă, cu un gust profund

Mazărea sote este o idee foarte bună, dar poți obține un efect similar cu mazărea, prin gătirea la steamer pentru 15 minute. Dacă este încă făinoasă, mai las-o 3-5 minute. Când sunt gata, adaugă o lingură de smântână dulce peste și amestecă încet. Secretul acestei alternative la soteul tradițional este să nu adaugi prea multe grăsimi, întrucât amidonul din mazăre va da consistența potrivită.