Câte calorii sunt în legumele Bonduelle

Trendy

Aici vei găsi tabele de conţinut de proteine, grăsimi şi hidrocarburi în legumele Boduelle congelate, conservate în cutii sau borcane.

Datorită Bonduelle avem acces la legume nu numai în sezonul specific ci şi în restul anului. Congelarea este una din cele mai bune metode de conservare. În acest fel legumele îşi păstrează bogăţia de vitamine, săruri minerale şi fibră, a cărei prezenţă uşurează digestia.

Câte calorii sunt în legumele Bonduelle
Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi (g)
Amestec estival 100 g 70 2,0 2,8 9,3
Amestec fasole cu ananas în sos curry 100 g 62 3,8 1,1 9,3
Amestec Hawaiian cu orez 100 g 91 3,0 0,5 22,7
Amestec legume de primăvară 100 g 35 2,6 0,5 4,5
Amestec legume pentru fript cu orez și ciuperci 100 g 58 2,5 0,3 14,7
Amestec păduresc 100 g 25 2,0 0,4 3,3
Amestec ţărănesc 100 g 65 1,7 4,6 4,4
Amnestec de legume macedonean 100 g 43 2,2 0,3 7,9
Amnestec mexican MEXICO 100 g 72 3,6 0,7 12,7
Brocoli congelat Bonduelle 100 g 23 2,7 0,1 4,9
Castraveţi 3-6 100 g 20 1,0 0,2 3,5
Castraveţi 5-9 100 g 20 1,0 0,2 3,5
Ciuperci şampinioane tăiate 100 g 16 2,3 0,5 0,5
Ciuperci şampinioane tăiate 100 g 22 2,4 0,0 3,7
Conopidă congelată Bonduelle 100 g 14 1,6 0,2 3,9
Conservă de mazăre cu morcov feliat 100 g 54 3,3 0,5 9,3
Conservă de mazăre la borcan Bonduelle 100 g 66 5,0 0,3 10,7
Conservă de mazăre la cutie Bonduelle 100 g 66 5,0 0,3 10,7
Coronişte 100 g 127 6,3 3,2 18,3
Fasola în păstăi t 100 g 24 0,6 1,3 2,6
Fasole alba în sos tomat 100 g 106 5,4 0,3 20,3
Fasole albă în sos tomat picant 100 g 125 5,5 3,0 19,0
Fasole albă în suc propriu 100 g 99 6,7 0,3 17,4
Fasole roşie cu porumb în sos mexican 100 g 120 4,6 3,1 18,3
Fasole roşie în sos mexican 100 g 125 5,5 3,0 19,0
Fasole roşie Kidney în suc natural 100 g 99 6,7 0,3 17,4
Fasole verde pastai taiate 100 g 44 2,6 0,4 7,6
Legume asortate chinezeşti congelate 100 g 19 1,3 0,2 3,2
Legume asortate franţuzeşti, în tigaie 100 g 51 1,9 0,7 11,8
Legume asortate imperiale 100 g 20 1,4 0,3 5,1
Legume asortate pentru supe 100 g 22 0,3 0,3 6,0
Linte la cutie Bonduelle 100 g 110 8,6 0,6 17,5
Mânătarcă felii 100 g 16 2,3 0,5 0,5
Măslin negru 100 g 115 0,8 10,7 6,3
Măslin verde 100 g 160 1,4 18,2 5,1
Mazăre cu morcovi tineri 100 g 53 3,0 0,2 10,0
Mazăre verde 100 g 85 6,9 0,4 19,4
Mixt chinezesc 100 g 61 2,5 0,4 11,7
Mixt indonezian 100 g 38 1,8 0,0 7,8
Morcov tânăr congelat Bonduelle 100 g 27 0,8 0,5 5,0
Morcov tânăr la cutie Bonduelle 100 g 25 0,5 0,7 4,2
Muguri de fasole >Mungo> 100 g 14 1,5 0,1 1,8
Porumb auriu 100 g 96 3,2 1,0 18,6
Porumb boabe vidat 100 g 25 1,4 0,2 4,4
Porumb dulce grăunţe 100 g 93 3,3 2,3 14,7
Porumb dulce ştiulete 100 g 101 3,5 2,8 15,6
Porumb fin boabe 100 g 28 1,9 0,2 7,6
Porumb fin boabe congelate 100 g 28 1,9 0,2 7,6
Porumb la cutie Bonduelle 100 g 115 3,9 1,3 22,0
Risotto 100 g 82 2,4 0,8 16,3
Romanesco congelat 100 g 25 2,9 0,5 2,2
Salata de legume Sombrero 100 g 62 1,7 0,8 11,9
Salata Hawaii 100 g 91 1,7 0,5 20,0
Sfecla roşie cuburi 100 g 30 0,8 0,1 6,5
Spanac frunze congelat Bonduelle 100 g 30 3,6 0,5 2,7
Spanac frunze la cutie Bonduelle 100 g 22 2,8 0,4 1,8
Spanac frunze, porţii 100 g 27 3,7 0,5 2,0
Spanac tăiat porţii 100 g 27 2,8 0,7 2,5
Trei ardei 100 g 25 1,1 0,2 4,8
Trio 100 g 66 1,8 2,7 8,6
Varză de Bruxeilles congelată Bonduelle 100 g 31 4,0 0,5 8,0
Zacuscă 100 g 35 1,3 0,9 5,4

Valoarea nutritivă a produselor congelate este foarte bine păstrată, deoarece din momentul culegerii acestora de pe câmp până în momentul congelării trec doar câteva ore. Majoritatea vitaminelor se păstrează foarte bine prin congelarea sau prin conservarea la cutie a legumelor.

Desigur are loc o pierdere de vitamine în momentul congelării. Cea mai afectată este vitamina C (pierderi de 25%), în ceva mai mică măsură – celelalte vitamine (de ex. vitamina B1 aprox.10%). Pierderile iniţiale de nutrienţi la momentul congelării sunt compensate mai târziu printr-o mai bună păstrare a acestora în stare congelată. De exemplu, ambalajul protejează carotenul din alimentele conservate de lumina care l-ar putea distruge. Mazărea conservată are cu 60% mai mult caroten decât cea proaspătă, expusă în magazin, printre altele datorită efectului luminii solare asupra mărfii. Amestecurile de legume congelate constituie o foarte bună sursă de elemente nutritive în acele perioade din an, în care legumele proaspete lipsesc de pe piaţă. Legumele cu un adaos de sos constituie o modalitate simplă şi rapidă de a prepara o masă completă.

E adevărat că legumele au gustul optim atunci când sunt proaspete. Totuşi, chiar şi conservate, ele rămân o importantă sursă de fibre şi de săruri minerale. Legumele în cutii de conserve sunt ambalate la vid, de aceea ele păstrează majoritatea vitaminelor. Procesul de conservare al acestor legume începe nu mai târziu de cinci ore de la culegerea lor, ceea ce permite păstrarea unei cantităţi maxime de vitamine şi de minerale în produsul finit. Conservele nu conţin conservanţi! Procedura de conservare prin călire, adică prin introducerea în apă fierbinte, apoi în apă rece, distruge enzimele care descompun legumele. În etapa următoare, procesul de sterilizare a cutiilor de conserve distruge de asemenea bacteriile. Conservele simple conţin o saramură, îmbogăţită câteodată cu arome. Mazărea conservată conţine zahăr. O parte a valorilor nutritive provenite din legume se găsesc tocmai în saramura din conservă, de aceea câteodată se recomandă consumarea acesteia. Legumele conservate, cum ar fi ciupercile sau măslinele, sunt în acelaşi timp o inspiraţie pentru o gustare rapidă şi delicioasă. Pot constitui de asemenea o garnitură pentru un fel de mâncare. Putem să folosim amestecuri de legume cu sos de roşii, care, datorită uşurinţei de preparare, asigură o masă gustoasă şi preparată cu promptitudine.

, , ,