Câte calorii sunt în diferitele tipuri de alcool

Trendy

Trebuie oare să modificați dieta dumneavoastră dacă adăugați alcool? În funcție de tipul băuturii, vedeți în tabel câte calorii adăugați atunci când consumați bere, vin sau băuturi spirtoase.

calorii alcool

Calorii alcool

Află din tabelul de mai jos care este cantitatea de proteine, grăsimi şi hidrocarburi din alcoolurile tari, lichioruri şi bere. Descoperă totul despre calorii alcool.

Se spune că oamenii care beau multă bere se îngrașă și pe bună dreptate. Dintre toate tipurile de alcool de pe piață, am organizat un tabel cu cele mai relevante, pentru a vedea numărul de calorii asociate cu acestea. Priviți cum variază (în special datorită conținutului de zahăr) numărul de calorii de la berea blondă la lichior și decideți cum vă poate afecta alcoolul dieta pe care ați ales-o pentru această perioadă a anului.

Deşi consumarea de băuturi alcoolice se numără de mult printre ritualurile omului, e greu de recomandat acest produs pentru valorile sale nutritive. Alcoolul poate micşora cantităţile celor mai importante vitamine şi minerale din organism: vitaminele B, C, K, zink, magneziu şi potasiu. Să vedem niște corelații între băuturi și calorii, să vedem totul despre calorii alcool și principiile nutrivie (sau nu) din acestea.

Tabel calorii alcool
Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Bere blondă 100 ml 42 0,3 0,0 4,6
Bere brună 100 ml 48 0,3 0,0 5,7
Bere fără alcool 100 ml 27 0,2 0,0 5,2
Brandy 40% 100 ml 225 0,0 0,0 0,5
Coniac 40% 100 ml 239 0,0 0,0 0,1
Gin 40% 100 ml 220 0,0 0,0 0,0
Lichior “Advokat” 100 ml 280 4,4 6,0 28,4
Lichior 24% 100 ml 345 0,0 0,0 53,0
Lichior de fructe 100 ml 215 0,0 0,0 28,0
Ponch 26% 100 ml 260 0,0 0,0 30,0
Rom 40% 100 ml 220 0,0 0,0 0,0
Şampanie demi-dulce 100 ml 97 0,2 0,0 7,0
Şampanie demi-secă 100 ml 83 0,1 0,0 3,4
Şampanie dulce 100 ml 117 0,2 0,0 12,0
Sherry 20% 100 ml 152 0,0 0,0 10,0
Vermut 13% 100 ml 158 0,0 0,0 15,9
Vin alb demi-dulce 100 ml 92 0,0 0,0 4,4
Vin alb sec 100 ml 73 0,0 0,0 2,4
Vin de Porto 20% 100 ml 167 0,0 0,0 13,7
Vin demi-sec 100 ml 78 0,0 0,0 3,7
Vin Madera 18% 100 ml 139 0,0 0,0 10,0
Vin roşu demi-dulce 100 ml 96 0,0 0,0 5,5
Vin roşu dulce 100 ml 106 0,0 0,0 8,2
Vin roşu sec 100 ml 75 0,0 0,0 3,0
Vodcă 40% 100 ml 235 0,0 0,0 0,1
Whisky 40% 100 ml 220 0,0 0,0 0,0

Influenţa alcoolului asupra sănătăţii omului

Alcoolul are un efect nefast asupra sănătăţii, de aceea el este interzis femeilor gravide şi celor care alăptează. Chiar şi un consum moderat reduce capacitatea ficatului de a metaboliza glucoza şi de a elimina produsele toxice rezultate din metabolism. Băutul intens duce la deteriorarea ficatului şi a creierului, a vaselor sanguine, influenţează negativ procesele de coagulare a sângelui, duce la apariţia varicelor, a hemoroizilor, a cheagurilor, la boli ale prostatei şi la infertilitate. Crește aportul energetic, prin numărul mare de calorii alcool. Accelerează de asemenea dezvoltare bolilor şi afecţiunilor legate de vârstă, cum ar fi tulburările ritmului cardiac sau cataracta, precum şi ridarea tenului. Favorizează bolile psihice, cum ar fi fobiile, depresiile, tulburările emoţionale şi intelectuale. Alcoolul duce la tulburări ale funcţionării celulelor nervoase şi a creierului, duce la deteriorarea memoriei, îngreunează procesul aducerii aminte şi stocarea de noi memorii, tulbură echilibrul, slăbeşte reflexele, îngreunează concentraţia şi luarea de decizii. Înceţoşează simţurile: văzul, auzul, mirosul, gustul şi pipăitul, putând duce chiar la halucinaţii.

Consumarea de vin şi bere în cantităţi moderate, specifică bucătăriei franceze, îndeosebi în situaţii sociale, poate fi plăcută şi poate în acest fel contribui la micşorarea stresului. Consumat în cantităţi mici, ridică tensiunea sanguină, de aceea este recomandat persoanelor cu hipotensiune. Poate însă duce la dependenţă.

, ,