Câte calorii sunt în adaosuri

Trendy

Aici vei găsi tabele de conţinut de proteine, grăsimi şi hidrocarburi în ketchup, muştar, oţet, maioneză.

Linguri de lemn cu diferite sosuri si adaosuri alimentare

Calorii adaosuri

Valorile nutritive ale muştarului, ketchupului şi ale maionezei sunt nesemnificative. De obicei ele conţin multă sare, condimente, glutaminat de sodiu şi conservanţi. În plus, maioneza conţine multe calorii. Aceste produse nu se recomandă femeilor care alăptează şi persoanelor care ţin la sănătate.

Tabel calorii adaosuri
Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi (g)
Amidon 100 g 343 0,6 0,1 83,9
Cocos ras 100 g 606 5,6 63,2 27,0
Cremă de ciocolată 100 g 600 2,5 60,0 10,0
Drojdie presată de brutărie 100 g 109 12,7 8,5 2,7
Gelatină alimentară 100 g 355 87,2 0,4 0,7
Ketchup 100 g 93 1,8 1,0 22,2
Maioneză 100 g 714 1,3 79,0 2,6
Maioneză dietetică 100 g 204 1,4 20,0 4,4
Maioneză European 100 g 665 1,4 72,0 2,6
Maioneză Provensal 100 g 627 2,4 67,0 3,9
Miere de albine 100 ml 324 0,0 0,0 79,5
Muştar 100 g 162 5,7 6,4 22,0
Muştar rusesc 100 g 179 0,0 10,0 11,0
Nutella 100 g 249 4,2 10,0 37,7
Oţet de struguri 3% 100 ml 9 0,0 0,0 0,0
Pastă de tomate 100 g 92 5,6 1,5 16,7
Pesmet 100 g 347 9,7 1,9 77,6
Praf de muștar 100 g 378 37,1 32,6 11,1
Sare alimentară 100 g 0 0,0 0,0 0,0
Sos alb universal 100 g 56 1,0 3,8 4,1
Sos de afine 100 g 51 0,0 12,6 0,0
Sos de ceapă 100 g 75 1,3 6,1 4,8
Sos de ciuperci 100 g 82 1,2 4,8 6,2
Sos de coacăze 100 g 77 0,4 0,0 19,4
Sos de hrean 100 g 27 0,7 4,2 0,1
Sos de lapte 100 g 84 2,0 7,1 5,2
Sos de mere 100 g 275 0,3 67,6 0,1
Sos de roşii 100 g 80 1,7 7,8 4,5
Sos de roşii iute 100 g 98 2,5 0,0 21,8
Sos din smântână 100 g 78 1,9 5,7 5,2
Sos maioneză cu smântână 100 g 312 2,8 3,3 31,9
Sos negru din friptură 100 g 48 1,1 6,2 2,0
Unt de arahide 100 g 645 21,0 59,0 15,0
Zahăr 100 g 405 0,0 0,0 99,8
Zahăr cub 100 g 379 0,0 0,0 99,9

 

Oţetul de mere – spre deosebire de oţetul obişnuit – nu distruge hematiile. Este folosit pe scară largă în bucătăria tailandeză, ca reprezentant al gustului acru. Acidul acetic din oţet cauzează anemie, tulburări ale proceselor digestive şi ale proceselor de asimilare corectă a nutrienţilor din hrană. Contribuie la apariţia cirozelor şi a inflamaţiilor însoţite de ulceraţii ale intestinului gros. Acidul malic din oţetul de mere, după ce reacţionează cu substanţe bazice şi minerale, formează glicogenul. Glicogenul ajută la reconstrucţia hematiilor, îmbunătăţeşte condiţia vaselor sanguine, regulează ciclul menstrual, conţine cantităţi mari de potasiu, care are efet liniştitor asupra sistemului nervos, reglează secreţiile hormonale şi reţine în organism calciul, fierul, magneziul şi siliciul.

, , , , , ,