Fructe şi legume obisnuite cu posibilităţi inedite

Frumos

Dacă aţi slăbit şi vă place, faceţi tot posibilul să vă păstrati silueta. Cu fructe şi legume obisnuite, veţi fi sănătos. Iată câteva vegetale bogate în vitamine, cu posibilităţi nebanuite toamna şi iarna.

Varza

Gătită sau înăbuşită cu puţin ulei va avea un efect de slăbire, prevenind constipaţia. De fapt, recomandăm varza murată care intră pe lista de mâncăruri comune vitalizante.

Substanţele conţinute în varza murată au proprietăţi inedite de detoxifiere a organismului, întăresc ţesuturile conjunctive şi elimină excesul de apă, fapt care ajută la eliminarea celulitei. Corpul devine ferm, iar pielea netedă. Varza conţine vitamina C, potasiu, cupru şi fibre. Acidul lactic din varza murată previne balonarea şi regleaza flora intestinală.

Morcovul

Morcovul conţine energia soarelui şi este, dintre toate fructele şi legumele, cel mai ieftin medicament natural. Este o bogăţie de vitamine din clasele B, D şi E şi, cel mai mult, de caroten (care se transformă în corp în vitamina A). Are o influenţă importantă asupra vederii. Când îl gătiţi sau îl înăbuşiţi, adăugaţi o linguriţă de ulei pentru a ajuta carotenul să se absoarbă mai uşor. Consumat zilnic, va da pielii o culoare frumoasă şi sănătoasă. De asemenea, e bogat în potasiu, sulf, cupru, fier, fosfor şi iod. Acestea reglează digestia, stimulează metabolismul şi au efect de slăbire asupra corpului.

Fructe uscate şi alune

Sunt permise, dar numai în cantităţi limitate – 100 g conţin 500 de kilocalorii. Aceasta e mult, dar puteți consuma în fiecare zi câteva stafide, caise uscate sau alune de pământ – aceste fructe comune sunt cu siguranţă mult mai sănătoase decât dulciurile.

Fructele uscate conţin vitamine din clasa B; nucile ne oferă vitamina E şi minerale importante: fier, potasiu, calciu şi magneziu. Au un efect calmant inedit asupra corpului nostru şi sunt excelente pentru a ne face să ne simţim mai bine. Conţin fibre, care stimulează metabolismul.

Pătrunjelul

Rădăcinile de pătrunjel pot fi păstrate excelent în camara, iar frunzele, spre deosebire de alte fructe şi legume, pot fi crescute tot timpul anului în ghivece pentru a le garanta originea organică. Rădăcinile de pătrunjel conţin vitaminele C şi E şi uleiuri esenţiale, astfel că se dovedesc inedite în tratamentul bolilor de rinichi. Pătrunjelul are proprietăţi diuretice, curăţând corpul de toxine. Netezeşte pielea şi ajută la menţinerea unui corp suplu. De asemenea, merită consumat pentru calităţile sale de afrodisiac natural şi nu trebuie uitat că pierdem între 200 şi 300 de calorii în timpul unui act sexual.

, , , , , , ,