• eating

Şi dacă mie îmi place să mă joc cu salata de fructe şi cu legumele?

Frumos

Creaţi combinaţii noi de fructe şi legume pentru a vă impresiona familia şi ignoraţi vechea interdicţie „Nu te juca cu mâncarea din farfurie”!

V-aţi săturat de salatele standard şi de soluţiile de gătit tradiţionale pentru ingredientele noi şi atractive? Există o soluţie la această problemă şi încă una extrem de la îndemână, ca nu solicită nici prea mult timp, nici prea multă îndemânare sau cunoştinţe extensive de gătit.

Ultimele trucuri în materie de salate

Iată câteva sfaturi şi trucuri speciale pe care le puteţi folosi pentru a aduce un suflu nou în salata de fructe sau de legume dintr-o perspectivă la care poate nu v-aţi gândit înainte:

  • Schimbaţi gama de sosuri şi dip-uri! Acesta nu este chiar un sfat cu privire la legumele pe care le folosiţi, însă este cel mai radical lucru la îndemână şi schimbările vor fi uşor de remarcat. Ideea este că sosurile şi dip-urile pot schimba identitatea oricărei salate, pot completa şi aduce ingredientele împreună, oferind unitate şi dând acea notă finală care marchează în definitiv diferenţa dintre o saltă şi alta. O soluţie bună este să integraţi legume mărunţite perfect în sos până când sosul în sine împrumută din identitatea legumelor pe care trebuie să le integreze.
  • Îndrăzniţi să combinaţi ingredientele pentru salată după criterii cromatice – oamenii au de multe ori reţineri în a urma strict criteriul culorilor atunci când pregătesc mâncarea şi preferă combinaţiile deja cunoscute, însă această reţinere poate fi o mare greşeală. Dacă sosul este suficient de neutru, o combinaţie de 3-5 legume care au aceleaşi nuanţe de verde sau de roşu ar trebui să meargă garantat!

Exotism în modul preparării și în ingrediente

  • Bucăţile de legume pot fi tăiate mai mari decât de obicei; în felul acesta fiecare legumă va avea o identitate mai clară în cadrul compoziţiei finale, redefinind astfel o salată de mult cunoscută.

Adăugaţi fructe rare în salata de fructe obişnuită. Alegeţi dintre pitahaya, mangustan, litchi, fructul pasiunii, guava şi fructul stea. Totuşi, înainte de a face amestecul verificaţi dacă consistenţa fructelor cu care nu sunteţi foarte familiari rezistă şi se remarcă între celelalte fructe din salată. Gândiţi-vă de două ori înainte de a turna sirop peste salata de fructe pentru că acesta poate distruge o salată extrem de sofisticată.