• eating

Mâncăruri gătite și salate: culorile la legume

Frumos

Învață cum să amesteci legume în salate și mâncăruri gătite, ca să poți crea feluri de mâncare gustoase și perfect armonioase.

Culoarea naturală a legumelor este în mod special importantă în salate și garnituri. La Bonduelle, ne mândrim cu un proces de producție care păstrează atât gustul inițial cât și culorile autentice ale legumelor.
Dacă îți pasă cum arată diversele mâncăruri gătite pe care le prepari (și ar trebui, având în vedere importanța impactului vizual asupra apetitului), citește mai jos și profită de o listă de sugestii și sfaturi ce se dovedesc esențiale în acest context.

Salate
Salatele din legume proaspete vor fi întotdeauna cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână, dar salatele cu legume pregătite pe aburi pot impresiona ochiul într-un mod similar dacă sunt făcute cum trebuie:

  • Nu amesteca texturi diferite și păstrează aceeași consistență: dacă amesteci mai mult de trei legume, ai atins deja limita diversității dintr-un punct de vedere cromatic. Cu toate astea, dacă amesteci mai multe și combini prea multe texturi, vei sfârși cu o combinație neutră.
  • Mărunțit sau ras pentru salate proaspete, tăiat cuburi sau julienne pentru salatele cu legume pe aburi (sau fierte).
  • Cât privește culorile, o singură combinație inteligentă este de ajuns: avocado cu rodii; morcovi, mere și țelină; sau ceapă roșie și albă.

Mâncăruri gătite
Aici, lucrurile sunt mai contextuale, dar tot ar trebui să acorzi atenție felului în care se amestecă culorile în timpul gătirii și în momentul când pui farfuriile pe masă:

  • Fasolea roșie, broccoli și piperul negru proaspăt măcinat arată minunat împreună.
  • Trei feluri de fasole (să zicem roșie, kidney și albă) creează o combinație atrăgătoare; același lucru se aplică în cazul lintei.
  • Ardeii grași și roșiile la grătar sunt garnitura perfectă pentru carnea de pui la grătar. Sunt gustoase, și pot fi gata în 20 de minute!