• eating

Descoperă 3 trucuri despre stilizarea mâncării

Frumos

Stilizarea mâncării este un trend relativ nou. Se spune că oamenii mănâncă cu ochii, astfel ca prima impresie atunci când ai de gătit acasă pentru cineva este foarte importantă. Iată câteva sfaturi practice de rețete culinare ce te-ar putea transforma într-un maestru bucătar în doar câteva minute:

1. Nu găti mâncarea până la capăt.

Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.

2. Refrigerează alimentele cu atenție.

Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.

3. Joacă-te cu formele.

Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado  – rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.

Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!